Flash Nieuwleusen D2 wil ten eerste VC Zwolle DS4 feliciteren met hun (vroegtijdig) kampioenschap!

Vrijdag 5 april mocht Flash Nieuwleusen Dames 2 spelen tegen V.C. Joure DS1. De dames van Flash staan inmiddels op een stevige 2e plaats. Voor de dames uit Nieuwleusen was het van belang om minimaal 3 punten te pakken om de PD veilig te stellen.

Voordat de dames van Flash naar Joure afreisde, moesten zij eerst nog even langs het huis van Ilona omdat ze ‘’haar schoenen was vergeten’’. Uiteindelijk bleken haar schoenen toch in de tas te zitten 😉. Bij binnenkomst van het prachtige sportcomplex die Joure te bieden heeft, vergaapten de dames zich aan alle leuke levende schilpadjes die aan het rond dobberen waren. Waarschijnlijk hebben de dames iets te veel afgekeken van deze diertjes.

De 1e set moesten de Dames van Flash namelijk even inkomen in de wedstrijd. Deze set liep dan ook gelijk op. Door slimme ballen, mooie blokjes en een lachwekkende reflex van Simone, heeft Flash de set binnengesleept met 23-25.

In de 2e set stonden de Dames van Flash ruim 5 punten voor, toen Lieke het veld kort moest verlaten omdat ze last had van haar enkel. VC Joure kwam vervolgens makkelijk terug. Ballen werden niet afgemaakt en door het slimme spel van VC Joure wisten zij de set te winnen met 25-23.

Gelukkig kon Lieke haar spel continueren en begonnen de Dames van Flash met volle moed aan de 3e set. Even lieten zij hun eigen spel weer zien: veel servicedruk, afwisselende aanvallen en aanvallen van VC Joure die in het blok vlogen bij de middens van Flash, zorgde er voor dat Flash met volle overtuiging de set wist te winnen: 16-25.

De vierde set begon goed en werd later weer wat rommeliger. De een-na-laatste bal maakte Ilona die iedereen nog wist te verbazen. De set werd gewonnen met 19-25.

De PD voor de dames uit Nieuwleusen is veilig gesteld! Dit werd overigens nog goed gevierd tot in de late uurtjes. Volgende week speelt Flash D2 alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Reflex DS2. Ook is dit de laatste competitiewedstrijd voor coach Wim Sibelt bij Flash, die na 4 seizoenen de club gaat verlaten. Publiek is daarom van harte welkom!