Dames 3 had qua trainingen een moeizame seizoenstart, vakanties van diverse dames, onduidelijk wie er training gaf en coachte en blessures, gaven ruis in de seizoensvoorbereiding.

Echter door doortastend optreden van de technische commissie van Flash kwam alles op zijn pootjes terecht en gingen we volle bak aan de slag: maandagtraining onder de bezielende leiding van Jan en woensdag onder leiding van de o zo rustige Eis. René gaat de coaching doen wat wil een mens nog meer! Welkom voor Lieke, Nathalie, Myrthe, Lisa, Linda Simone en Maxime die zich onlangs toegevoegd hebben aan D3. In overleg werd besloten de vacature van tweede spellie (Myrthe is tot december in de Finse RockyMountains) op te vullen met Marcha Bollemaat, een rustige gouden dame met erg veel routine.

Ja wat moet je dan van zo’n eerste wedstijd verwachten?

De eerste set werd begonnen met Lisa, Iris, Anouk, Nathalie, Anne-Karlijn, Simone en libero Lieke. De dames van drie starten als een formule 1, serveerde als een scheermes, opdrachten werden goed opgepikt door de enthousiaste ladies in red en als er een dankjewelbal over het net kwam pikte Lieke als een ideale Nilfisk de balletjes van de vloer. Lisa vervulde haar debuut in deze wedstrijd prima en binnen no-time stond er 25-14 en 25-10 op de teller.

De derde set kwamen de Brugbalkse dames beter uit de verf, bijgekomen van de vermoeide fietstocht naar Nieuwleusen, gingen ze beter spelen en meer tegenstand bieden.

Marcha nam het dirigeerstokje feilloos over en devers in de lijnen gebrachte troepen verweerde zich prima, onze kersvers aanvoerster serveerde een octet (acht punten op rij) maar de setupse dames bleven knokken en toch wonnen wij zonder in problemen te komen 25-23.

De vierde set verliep crescendo en als de derde set, de op het ouwe Flashnest gelande Linda Huzen kwam binnen de lijnen, maakte naar lange tijd de eerste speelminuten en met 25-23 serveerde onze Anouk de set met een ace uit. BAMMM 5 punten en een heerlijke seizoenstart!!

Met vriendelijke groet, namens D3

Waarnemend coach:Eis