De tweede wedstrijd van de competitie werd op zaterdagmiddag 28 september gespeeld in de Snekersporthal in Sneek. Rond een uurtje of één vertrokken de dames met gezonde spanning aan de reis richting het Noorden, helaas zonder Marit, die kon er niet bij zijn. 

Het team van Sneek was voor Flash Nieuwleusen dames 1 nog onbekend. De dames uit Nieuwleusen hadden echter al wel wat vooronderzoek gedaan op Instagram. Hieruit bleek dat het team van de tegenstander bestond uit jonge, lange meiden die wel houden van een spannende pot volleybal. 

Na een strakke warming-up startte de eerste set. De sfeer zat er zowel langs de kant als in het veld goed in! Het was een spannende set, waarin beide teams mooie punten, maar ook eigen foutjes maakten. De stand liep de hele set tegelijk op. Sneek trok uiteindelijk aan het langste eind: Flash Nieuwleusen verloor de eerste set met 25-23. Vol goede moed begonnen de dames aan de tweede set. 

De tweede set begon wat lastig, maar al snel waren de dames van Flash weer op dreef. Zij voelden dat er in Sneek wel degelijk punten te halen vielen. Na een klein dipje, maar ook na een paar goede services liep de stand weer tegelijk op. Helaas ging uiteindelijk de tweede set ook naar de dames van Sneek. Het werd opnieuw 25-23.

De derde set begon met een valse start. Door een sterke serve van Sneek en een paar eigen fouten begon Flash Nieuwleusen dames 1 direct met een kleine achterstand. Ondanks dat de dames na een korte time-out de draad weer oppakten, konden zij de set niet meer winnen: Sneek won deze set met 25-21.

De dames van Flash Nieuwleusen wilden absoluut niet naar huis zonder punten en waren vastberaden om de vierde set te winnen. Ze maakten een goede start en vierden elk punt met een feestje! Er werd hard gewerkt voor elkaar en Flash stond telkens één of twee punten voor. Na een lange en vooral spannende rally wist dames 1 de set te winnen met 21-25. Door de 3-1 verlies heeft Flash Nieuwleusen dames 1 puntje meegenomen naar huis. Dit betekent dat zij op dit moment een vijfde plek innemen in de competitie. Aankomende week hebben de dames 2 wedstrijden op het programma staan: de bekerwedstrijd op donderdag en een competitiewedstrijd op zaterdag.

Op donderdag 3 oktober om 20:30 uur wordt de eerste bekerwedstrijd gespeeld in De Spil, Nieuwleusen. Dames 1 neemt het dan op tegen De Bevers dames 2. U bent van harte uitgenodigd om de dames aan te moedigen! Er wordt ook nog een teller gezocht voor deze wedstrijd. Lijkt jou het leuk om dit te doen? Laat dan een reactie achter op Facebook of schiet één van de dames uit het team even aan. 

Zaterdag 5 oktober wordt er opnieuw gestreden voor punten in de competitie. Deze keer speelt dames 1 om 16:00 uur in De Spil tegen Volco Ommen dames 1. Een echte regioderby dus! Tot dan!