De dames van 3 mochten afgelopen zaterdag 5 oktober aantreden tegen de trotse koploper van poule D1D Volco DS2 uit het pittoreske Ommen. En onze coach had eens bedacht om wat te gaan sleutelen aan de basis 6 en zo mocht Marcha het goede voorbeeld aan Lisa gaan geven en moest Simone, omdat ze nog niet helemaal van een Toscaanse roze wolk was nedergedaald, haar plek aan Maxine afstaan. Aangevuld met Iris, Anne-Karlijn, Daphne en Anouk begonnen de ladies in red aan de eerste set. Maar ook Ommen had wat aan de selectie gesleuteld en deze aangevuld met een jeugdspeelster uit DS1, en daar hebben we behoorlijk last van gehad.

Het strijdplan was om met Marcha in de 1e  set een gaatje te slaan en dan halverwege Lisa in te zetten om zo op sluwe wijze de set binnen te halen. Maar daar dacht Ommen anders over! Met name een diepe diagonale contra service bleek net zo moeilijk te verwerken als hij klinkt. Ook menig tactische bal van Ommer zijde wist iets te vaak ongehinderd de grond te vinden. En zo bleven we ondanks een goede servicedruk en prima aanvallen de hele set net achter de feiten aanlopen, 21-25 voor Volco.

Maar set 2 biedt nieuwe kansen, en met Simone voor Anne-Karlijn en Nathalie voor Daphne gingen we opnieuw de strijd aan. En nu waren de rollen meer dan omgedraaid, de Ommense servicedruk viel wat weg en Flash denderde met prima spel door naar een verdiende 25-17 winst.

Never sjeens uh winning team zeggen ze dan, en zo begon de 3e set dan ook. Maar krijg nou niks! Er ontrolde zich een exacte kopie van set 1. Weer kregen we problemen met de service ontvangst en weer ging de set nipt verloren, 22-25.

Dan toch maar weer een nieuwe opstelling bedacht de technische staf; Daphne voor Anouk en Anne-Karlijn voor Maxine. Ommen zakt nu niet in, maar we hebben de servicepass nu beter onder controle. En mede dankzij het onvermoeibare aanmoedigingsgezang van Sarina (ook in te huren voor feesten en partijen) trokken de dames deze set weer naar ons toe, 25-21.

De coach begint nu net zo in zichzelf te geloven alsoftie president van Amerika is en husselt de opstelling voor de 5e set nog maar eens lekker door elkaar. Maar ai, auw, daar wordt het pijnlijk, de flow is weg. Wanhopig wisselt Trump jr nog z’n woordvoerder annex spelverdeler maar we gaan kansloos met ten onder met 5-15.

Einduitslag een verdiende 2-3 voor Volco DS2.