Op zaterdag 16 november mocht Flash Nieuwleusen DS 1 het thuis opnemen tegen Sudosa-Desto DS 4. We speelden ditmaal in de andere hal, maar dat mocht de pret niet drukken. Terwijl de dames druk bezig waren met de warming-up, verscheen er een jong team aan de andere kant van het net.

De eerste set werd gestart met Eva-Rosa Fieten, Manouk Schoemaker, Suzan Vasse, Maaike van Dijk, Marit van der Woude, Manon van Blanken en Korien Hovenga. De dames uit Nieuwleusen gingen gelijk lekker van start. Door de goede servicedruk gingen de punten naar de kant van Flash. De jonge meiden uit Assen kregen het erg lastig. Er ontstonden een aantal mooie service series en zo wisten de dames uit Nieuwleusen een grote voorsprong te creëren. De coach uit Assen zette veel van zijn wissels in, maar Nieuwleusen had de smaak te pakken. Deze set werd dan ook met 5-25 gewonnen.

Door de mooie winst in de eerste set waren de dames uit Nieuwleusen extra gemotiveerd. De tweede set ging op dezelfde manier door. Flash had weer een voorsprong, maar de rally’s werden deze set wat langer. Toch kon Sudosa het niet bijhouden. Flash Nieuwleusen kon nu vrijuit spelen en lekker gaan scoren. De gemaakte punten aan de kant van Nieuwleusen werden vol enthousiasme gevierd, zowel in het veld als naast het veld! Flash won deze set met een score van 13-25.

Dit leek geen lastige wedstrijd voor Flash te worden. Dit gevoel werd sterker toen het begin van de derde set ook goed verliep. De dames uit Nieuwleusen moesten natuurlijk wel scherp blijven, maar verslapten (nog) niet. Vanaf de kant werden vele liedjes gezongen en er werd lekker aangevallen aan de kant van Flash. Sudosa-Desto ketste veel ballen weg en de voorsprong die Flash had opgebouwd werd groter en groter. Dit leverde een setwinst op van 6-25.

De winst was nu binnen, maar in de vierde set verliep het anders. De teams gingen eerst gelijk op. Maar nu was het Assen die serverend veel druk legde. Ook door eigen fouten keken de dames van Flash al snel tegen een achterstand aan. Het stond 10-18 voor Sudosa. Flash moest nu echt een tandje erbij zetten om de 5 punten te pakken. In deze vierde set werden Mireille Huzen en Sabine van de Berg ingebracht. Er werden nog wat punten gemaakt door Flash, maar helaas lukte het niet om de achterstand weg te werken. De laatste set ging maar Sudosa-Desto met 25-19.

Jammer dat de wedstrijd die zo goed begon voor Flash zo eindigde, maar Flash Nieuwleusen heeft toch nog 4 punten thuis weten te houden van de nummer 2. Volgende week spelen we om 16:00 thuis tegen O.S.R DS 1. Publiek is van harte welkom!