Dinsdag 10 september mochten we onze 3e bekerwedstrijd spelen. Volco Ommen was onze tegenstander en dat betekende dat het waarschijnlijk een zware pot zou worden. Volco had namelijk uit de laatste 4 wedstrijden, 18 punten behaald en in de competitie hadden we maar net met 3-2 van hen gewonnen.

Zonder libero Korien en zonder diagonaal Maaike, maar met Ilona Bekedam uit dames 2 startten we de wedstrijd. Ilona was bereid gevonden om de rol van libero in te vullen en dat deed ze bijzonder goed.

De eerste set liepen we steeds achter de feiten aan en verloren dan ook de set. In de tweede set hadden we al bij 0-4 een time-out nodig. Na deze time-out waren er ook wissels nodig om de wedstrijd te kantelen. Dankzij lange serve-series van diverse spelers haalden we de achterstand in en wonnen de 2e set.

De 3e set was wederom spannend, maar Volco trok met een goede buitenaanval toch aan het langste eind. In de 4e set wisten wij met name door een goede serve van Manouk en goed aanvalswerk van Marit de winst binnen te halen.

Zoals de prognose van de Nevobo van tevoren had aangegeven, zou de wedstrijd een 5 setter worden en dat werd het dus ook. Bij 8-6 in ons voordeel wisselden wij van kant.Volco kroop echter steeds dichterbij, maar bij 13-13 kwamen wij aan serve. Serveerden we de hele wedstrijd goed, maar nu ging de serve helaas fout. Met het matchpoint in de broekzak, kwam Volco aan serve en sleepte de zwaar bevochten overwinning binnen.

In Ommen komen we ze nog een keer tegen, dan gaan wij weer ons feestje vieren.