Locatie: Slagharen, Datum: 18 Januari, Positie op de ranglijst: Flash DS3 2e – Side-Out DS1 12e

Nou, nou, poeh, poeh, hè, hè. De oliebollen zijn verteerd, het vuurwerk is afgeschoten, de wereld draait nog en Dames 3 is er klaar voor!! Toch? Dames? We zijn er klaar voor, we hebben d’r zin in! Voor de verandering (en het gemak) verzamelen we om 15.00u eens bij Proeflokaal Zuid. De sympathieke uitbater probeert ons nog naar binnen te verleiden, maar niks daarvan! De focus is op de wedstrijd, en varkentjes en wassen, en ranglijst en…. Lekker hoor, eerste wedstrijd ff opwarmen tegen de nr laatst voordat het echte werk begint.

Noooou, daar heb je uitdrukkingen voor, en spreekwoorden die ook, onderschatting, hoogmoed, u kent ze wel. Maar daar hebben wij geen last van hoor! Neuh wij niet, wij gaan er volle bak tegenaan, wij gaan ff elke setup keihard tegen de grond beuken. Ja dat gaan we! Maar huh? Wat is dat nou, ze verdedigen onze aanval en de volgende en de volgende en de… Het moet gezegd ze doen het nogal goed en nogal veel, dat ook. En andersom doen wij dat dan weer niet, sterker nog ze hebben ons flink onder druk met name met de opslag. En OutSide’se aanvallen scoren wel. We staan 3 punten achter en wisselen van Spellie, we staan 5 punten achter en wisselen van Diagonaal, we staan 7 punten achter en wisselen van Passer-Loper en dan komen we dichter bij, en dichter, en dichter tot aan 23-23 zelfs. Maar Side-Out staat net op tijd weer op en scoort 2 bevrijdende punten, 25-23.

Set 2 hebben we het nog steeds lastig met de opslag van Side-Out maar door onze mid achter in te wisselen voor een passer-loper hebben we nu de opslag van Side-Out beter onder controle. En met prima poweraanvallen trekken we deze set redelijk simpel binnen met 17-25.

Lek boven, nu zo doorgaan. Maar Side-Out blijkt een vechtmachine, serverend hebben ze ons weer bij de strot en verdedigend hebben ze ook nog een tandje bijgeschakeld. Het is bizar zoveel als ze van de vloer lepelen, groot compliment daarvoor. Uiteindelijk gaat deze set ook gelijk op tot aan 23-23, maar dan valt een tactische bal van ons net aan de verkeerde kant van de lijn gevolgd door een uitstekende sprong-float service, en weer verliezen we met 25-23.

Set 4 hè, hè de dames zijn het zat. Eindelijk staat daar weer het team wat zo mooi kan volleyballen. Ook een klein suikerprobleempje brengt ons niet meer van ons stuk. Bam! Bam! Bam! en het is 16-25.

Zou het aan de kant liggen? Het wordt zelfs een discussiepuntje, we besluiten niet aan bijgeloof te doen en kiezen om te beginnen op de winnende helft, haha. Maar de strijd is gestreden en soeverein winnen we deze set met 7-15. Met toch een beetje de pest er in keren we weer terug naar Proeflokaal Zuid in Nieuwleusen Noord. Eenmaal binnen wordt ons chagrijn al gauw overgenomen door de gezelligheid die er binnen heerst. Annie en Myrthe serveren hier bijna net zo goed als in het veld. Nou ja, na een drankje en een hapje is het gewoon weer ouderwets gezellig en gaan we volgende week er weer keihard tegen aan.