De dames uit Nieuwleusen mochten voor het eerst aantreden onder coach Henk van Lenthe en met de mooie nieuwe inspeelshirts. Deze inspeelshirts zijn gesponsord door Oost 5 Architectuur. Flash wilde de winst graag in eigen huis houden, omdat de punten op dit moment erg belangrijk zijn. Maar voordat de wedstrijd gestart kon worden, werden er eerst nog een aantal kampioenen gehuldigd!

De eerste set tegen Dalen dames 1 werd begonnen met Eva Rosa Fieten, Manouk Schoemaker, Mireille Huzen, Marit van der Woude, Manon van Blanken, Sabine van den Berg en als libero Korien Hovenga. Nieuwleusen begon sterk en ze hadden al snel een voorsprong.  Bij een stand van 17-9 voor Flash vroeg de coach van Dalen een time-out aan. Dalen kwam hierdoor weer wat meer in de wedstrijd en krooplangzaam dichterbij. Bij een stand van 22-17 voor Flash kwam er een dubbele wissel. Melanie Mijnheer en Maaike van Dijk kwamen in het veld. De eerst set werd overtuigend gewonnen met 25-19.

De kop is eraf en Nieuwleusen wilde de volgende set ook pakken. De opstelling was hetzelfde als hoe de eerste set werd begonnen. Bij een stand van 10-8 kwam Lisa Bollemaat in het veld. Flash maakte veel servicefouten, maar ondanks dat, bleef er een voorsprong. Aan het einde van de set, werd het toch nog spannend. Bij een stand van 23-22 vroeg de coach van Nieuwleusen een time-out aan. Dit pakte goed uit en de set werd binnen gehaald met een stand van 25-23.

De beruchte derde set begon. Wederom pakte Flash dames 1 een kleine voorsprong. Bij een stand van 10-7 kwam Maaike van Dijk weer binnen de lijnen. Nieuwleusen kon de voorsprong iets verder uitbreiden en bij een stand van 13-8 vroeg de coach van Dalen een time-out aan. Maar Nieuwleusen bleef scherp en hield de voorsprong vast. Bij een stand van 21-17 kwam Suzan Vasse het team versterken. De dames uit Nieuwleusen wisten zeker dat zij deze set niet meer uit handen mochten geven en deze set werd dan ook gewonnen met 25-18.

De winst was al binnen voor Flash dames 1, maar dit was nog niet genoeg. Melanie Mijnheer kwam weer in het veld om de ballen te verdelen. In deze set had Nieuwleusen wederom een voorsprong, maar dit konden zij niet vasthouden. De vierde set werd erg spannend en ging gelijk op. Bij een stand van 15-14 werd er een time-out aangevraagd door Nieuwleusen. Bij een stand van 18-18 kwam Mireille het veld weer in. Het bleef spannend en het werd 24-24 gelijk. Nieuwleusen pakte een puntje erbij en kwam hiermee op matchpoint. De coach van Dalen wilde daar nog wat aan doen en vroeg een time-out aan. Nieuwleusen kon de wedstrijd alsnog afmaken en dat betekent een 4-0 overwinning.

Dit zijn vijf belangrijke punten voor de dames uit Nieuwleusen. Volgende week, 1 februari, staat er een derby op het programma. De dames reizen af naar het verre Ommen. Zij staan op dit moment op een derde plek op de ranglijst. Dit belooft een spannende pot te worden en Flash Nieuwleusen heeft alle aanmoediging nodig. De wedstrijd zal om 18.30 van start gaan in de Carrousel, hopelijk tot dan!