Zaterdag 1 februari stond de derby van seizoenshelft 2 op het programma. Een extra spannende, omdat Flash Nieuwleusen vooraf op een 2e plaats met 46 punten stond en De Vrienden/Volco Ommen op een 3e plaats met 42 punten. Een cruciale wedstrijd om meer afstand te nemen tot de nummer 3.

Bij deze wedstrijd waren er afwezigen en nieuwe gezichten. Op de coachpositie verving Almar Meijerink de afwezige Henk van Lenthe. Op de middenpositie verving Maxine Pieters sneeuwvakantieganger Sabine van den Berg.

De eerste set werd met de volgende opstelling begonnen.

Passer-lopers: Mireille Huzen en Manouk Schoemaker
Middens: Manon van Blanken en Suzan Vasse
Diagonaal: Maaike van Dijk
Spelverdeler: Eva Rosa Fieten
Libero: Korien Hovenga

In de eerste set lag er veel servicedruk bij de tegenstander, waarop Flash Nieuwleusen geen antwoord had. De zenuwen leken een grote rol te spelen, waardoor Flash Nieuwleusen slordige fouten aan het maken was. Volco Ommen won met 25-14 en vrij spel.

In de tweede set werd er geen verandering gebracht aan het team. Flash Nieuwleusen begon goed door de lange servicereeks van Manon van Blanken, waardoor het team met 0-10 voorstond. Ook werd er veel aanvalsdruk vanuit de verschillende posities geleverd. Volco Ommen leek er in deze set geen vertrouwen in te hebben. Het werd 11-25.

Aan het begin van de derde set moest Flash Nieuwleusen wennen aan de kant waar zij de eerste set verloren hadden. Dit werd door lange serviceseries opgelost. Er werden rally’s gespeeld van zeker 2 minuten. Flash Nieuwleusen pakte hierin de meeste punten en won met 19-25.

‘De laatste set winnen en de winst was binnen.’ Zo mocht echter (nog) niet gedacht worden door coach Almar Meijerink. De focus moest liggen op het eigen spel. Ook moest het geluid vanaf de kant het verschil maken. Dit ging tot halverwege de set erg goed. Volco Ommen wist alleen terug te komen, mede door de lastige services van Inge van Keulen en Vera Jansen. Het was een zenuwslopend eind, waarin Volco Ommen de gelukkige winnaar van de set werd met 25-23.

Een vijfsetter: geen verassing voor beide partijen. De vorige competitiewedstrijd en de bekerwedstrijd eindigde in vijfsetters. Volgens de riedel om en om zou Flash Nieuwleusen dit keer weer de winnaar moeten worden.

Er werd de spelers van Flash Nieuwleusen meegegeven om meteen te beginnen, omdat de vijfde set zo voorbij is. Dit werd afwisselend gedaan. Het ene moment maakte Flash Nieuwleusen een aantal punten achter elkaar en vervolgens was Volco Ommen de partij die dat deed. Mede door rustig en slim spel vanuit de verschillende posities wist Flash Nieuwleusen aan het langste eind te trekken, waardoor het 11-15 werd. Een derby én hoe! Er waren bijna meer uitsupporters dan thuissupporters aanwezig.

Volgende week speelt Flash Nieuwleusen in thuisarena De Spil tegen L.V.C. Lemmer om 16:00. Support is zeer belangrijk gebleken in de wedstrijd tegen Volco. Wees dus van harte welkom!