Het was tijd voor een revanche tegen Sneek dames 3!

Met in ons achterhoofd een verlies van 3-1 in het mooie Sneek aan het begin van het seizoen, was het zaterdag 29 februari tijd voor de thuiswedstrijd tegen de jonge ploeg. Een team met onwijs veel jonge maar vooral lange meiden lieten met inslaan even zien dat ze genoeg power in huis hebben om er een mooie pot van te maken.

Met Henk van Lenthe aan het roer begonnen we de eerste set met onze passer-lopers Manouk Schoemaker en Mireille Huzen, middens Manon van Blanken en Sabine van den Berg, spelverdeler Eva Rosa Fieten, diagonaal Marit van der Woude en last but not least onze libero Korien Hovenga. We begonnen sterk aan de wedstrijd. De sfeer in en rond het veld was goed en onze keeltjes werden goed gebruikt voor al onze zangkunsten! We speelden stabiel en dat resulteerde dan ook in een setwinst van 25-18 voor Flash Nieuwleusen.

Tijd voor set nummer 2. Dezelfde opstelling werd weer in het veld gebracht. Met een sterke service druk aan de kant van Flash werd er al snel een grote voorsprong genomen op het team uit Sneek. Halverwege de set kwamen Maaike van Dijk en Melanie Mijnheer in het veld voor Eva Rosa Fieten en Marit van der Woude. Dit pakte goed uit en de voorsprong voor Flash werd alleen maar groter. Bij de terug wissel kwam er wat onrust en kreeg Sneek met een goede service weer wat grip op set nummer 2. Flash moest er nog even aantrekken, maar de set werd gelukkig gewonnen met 25-21.

Set 3. Altijd lastig. Iedereen denkt en zegt het… maar we waren er klaar voor, toch? We liepen gelijk op in vrijwel de gehele set. Halverwege de set kwamen Maaike van Dijk en Lisa Bollemaat in het veld. We vochten voor elk punt. De rally’s werden steeds langer en spannender maar helaas trok Sneek dames 3 uiteindelijk aan het langste eind en wonnen set nummer 3 met 25-27. Tussenstand 2-1 voor Flash Nieuwleusen.

De laatste set moest dus wel gepakt worden om zeker te zijn dat we 4 punten op de ranglijst erbij konden schrijven. Susan Vasse kwam in set 4 in het veld voor Manon van Blanken. Verder bleef het team staan zoals die was geëindigd in de derde set. We liepen aan het begin ietsje op Sneek dames 3 uit. Bij een stand van 12-10 zorgde een lange service reeks voor Nieuwleusen dat de set uiteindelijk met 25-12 naar Flash ging en de wedstrijd daarmee netjes met een 3-1 winst werd afgesloten!

We staan na deze winst nog steeds vast op plek 2 op de ranglijst. Onze concurrent Volco heeft wat puntjes laten liggen waardoor wij nu 14 punten voorlopen op de huidige nummer 3 van de lijst. Plek 1 wordt al sinds het begin van het seizoen opgevuld door D.B.S. Balk dames 1 en het zal erg lastig worden om het verschil van 13 punten met hun in te halen, maar volgende week mogen wij tegen hun laten zien wat we waard zijn. We spelen wederom thuis dus kom met zoveel mogelijk aanhang ons aanmoedigen in deze hoogstwaarschijnlijk spannende wedstrijd!! Zien jullie in de Spil op zaterdag 7 maart om 16:00!