Zaterdag 7 maart was een belangrijke dag voor Flash Nieuwleusen dames 1. Om de tweede positie in de competitie te verdedigen, moesten het team punten pakken van de koploper D.B.S. Balk dames 1. Dit team uit Friesland kwam afgelopen zaterdag op bezoek in De Spil in Nieuwleusen. Na een week met een oefenwedstrijd en een goede training was Flash goed voorbereid op deze wedstrijd.

Flash begon aan de wedstrijd met spelverdeler Eva Rosa Fieten, diagonaal Maaike van Dijk, passer-lopers Mireille Huzen en Manouk Schoemaker, midspeelsters Sabine van den Berg en Manon van Blanken en tot slot libero Korien Hovenga. De eerste set begon goed voor Flash met een aantal mooie service series. Toch liet Balk zich niet zomaar van de wijs brengen. Ook de tegenstander had een sterke service. Lisa Bollemaat werd aan het einde van de set gewisseld voor de servicepass van Manouk Schoemaker. Het spel van Nieuwleusen was stabiel en zo werd de eerste set gewonnen met 25-18.

De tweede set begon met dezelfde opstelling. Opnieuw werd er stabiel gespeeld. Eva Rosa Fieten had een sterke service, waar Balk niet op berekend was. Toch liet Balk niet zomaar over zich heen lopen, waardoor Flash Nieuwleusen dames 1 voor elke bal moest gaan. Er werd goed gevarieerd door de dames; er werd hard aangevallen, maar ook tactisch gespeeld. Ook de tweede set ging naar Flash met 25-17.

De dames van Flash waren vastberaden om de derde set ook te winnen. D.B.S. Balk was namelijk nog ongeslagen koploper, maar daar wilde Nieuwleusen verandering in brengen! Deze set begon met dezelfde opstelling als de eerste twee sets. In de derde set ging Flash Nieuwleusen dames 1 op dezelfde voet verder. Er werd goed verdedigd, gevarieerd in de aanval en er was ook veel servicedruk. Uiteindelijk werd deze set ook gewonnen met overtuigende cijfers: 25-16. De koploper was niet meer ongeslagen!

Tot slot de vierde set. Om 5 punten in eigen huis te houden moest ook deze set gewonnen worden. In de vierde set bleef de opstelling hetzelfde als de eerste drie sets. Het was een spannende set, waarin de dames van Balk meer druk zetten. Passer-loper Manouk Schoemaker werd gewisseld voor Lisa Bollemaat en spelverdeelster Eva Rosa Fieten werd gewisseld voor Melanie Mijnheer. Het ging de hele set gelijk op, waardoor het erg spannend was! Bij 23-25 maakte Nieuwleusen het winnende punt, tenminste dat dacht Flash. Helaas werd er afgefloten voor netfout, waardoor de stand 24-24 was. Uiteindelijk wist D.B.S. Balk de laatste set te winnen met 25-27.

Dames 1 van Flash Nieuwleusen kan terugkijken op een mooie wedstrijd, waarbij belangrijke punten in eigen huis werden gehouden. Het publiek heeft dames 1 volop aangemoedigd, waardoor er een goede sfeer hing in De Spil. Volgende week speelt het team uit tegen Sudosa-Desto Dames 4. Supporters bedankt!