Zaterdag 19 september was het dan zover de competitie ging van start. Dames 2 mocht de reis maken naar Klazienveen om het daar op te nemen tegen het 2e team van BBQ Time Tjoba.
We starten de 1e set met Iris, Jil, Suzan, Daniƫlle, Linsey, Sterre en Ingrid als libero. We starten voortvarend en namen al snel een comfortabele voorsprong van 9 punten. Tjoba had er in het begin geen antwoord, maar langzaam kwamen ze terug in de wedstrijd. We kregen genoeg kansen maar wisten aanvallend niet te scoren. Het werd nog een spannend slot met Judith voor Linsey die aanvallend er wel door kwam trokken we deze set met 25-23 naar ons toe.

De 2e set waren we scherper de pass lag goed waardoor Iris de aanvalsters goed wist te bereiken en die wisten er wel raad mee. Verdedigend stond het goed en Tjoba kwam er mondjesmaat er door. Simone en Linsey kwamen nog voor Sterre en Jil. We bleven op goed niveau spelen en wonnen met 25-10.

De 3e set trokken we deze lijn door met een sterke serve wisten we Tjoba goed onder druk te houden. Hierdoor kwamen ze maar weinig aan aanvallen toe. En als ze er wel door kwamen wist een sterk spelende Ingrid de ballen van de grond te plukken. Daphne kwam Daniƫlle vervangen en pakte gelijk de draad goed op. Deze set was met 25-10 voor ons.

De 4e set speelden we wat moeizamer, we starten serverend niet sterk waardoor Tjoba kon aanhaken. We moesten voor elk punt hard knokken we bleven een kloof van 3 punten te houden. De serve begon weer wat beter te lopen, en wisten ook blokkerend punten te scoren. Sterre kwam nog in het veld voor een goed spelend Suzan. We wisten ook de 4e set naar ons toe trekken.

Een mooie start met een 4-0 overwinning op Tjoba . We kunnen terug kijken op de wedstrijd waar we op een goed niveau staan te spelen. We hebben weer leermomenten gezien, waar we extra aandacht moet geven. Weer een week om op te trainen. Simone bedankt dat je ons wou versterken in deze wedstrijd top gedaan.