Zaterdag 26 september was het zover. Onze eerste thuiswedstrijd in de tweede divisie tegen Set-Up ‘65 D3. Een thuiswedstrijd die toch net iets anders aanvoelt als dat het ‘vroeger’ altijd deed. Er zat een klein handje eigen publiek op de tribune maar dat mocht onze pret niet drukken.

We begonnen de wedstrijd sterk, net als vorige week. Onze tegenstanders, de dames uit Oostmarsum hadden weinig in te brengen tegen ons vaste spel. De servicedruk was hoog, de pass kwam netjes aan, de spelverdeling zorgde voor gaten in de blokkering en dat resulteerde in mooie scorende aanvallen van onze kant. Echt spannend was het deze hele eerste set niet. Het eindigde dan ook met 25-17 voor Flash waardoor wij met een 1-0 voorsprong de wedstrijd lekker begonnen.

Set twee begonnen dezelfde meiden als in de eerste set. Zoals Ramsey citeerde ‘Never change a winning team’. Helaas ging deze set vanaf het begin iets moeizamer. Bij een 3-7 achterstand was het voor Flash even nodig om tot rust te komen en namen Alfonso en René een time-out. Tot 9-13 bleef het een verschil van 4 punten tussen de twee teams maar toen was het moment van keren. We kwamen dichterbij en bij een stand van 14-14 stonden we dan ook weer gelijk. Helaas lukte het ons niet om bij te blijven en verloren we de set uiteindelijk alsnog met 20-25.

Het stond inmiddels 1-1 in een wedstrijd die zeker de moeite waard was om te bewonderen. Een kleine wissel aan de kant van Flash en zo gingen we de derde set in met volle moed. Dit mocht alleen op het begin van de set nog niet baten. We begonnen met een 1-6 achterstand. Door een aantal goede service series van Sabine en Manon kwamen we langzaam terug, maar de heerlijke serie van Mireille zorgde er uiteindelijk voor dat we bij een stand van 15-15 gelijkkwamen. Bij een stand van 20-17 voor Flash zag het er goed uit. Helaas kwam Set-up ‘65 terug in de wedstrijd en wonnen die set dan ook met 23-25.

Het moest nu gebeuren. Set 4 kon bepalen of Flash er een vijfsetter van ging maken of dat het na 4 sets moest gaan afdruipen naar huis. Het tegenovergestelde van de set daarvoor gebeurde. Flash kwam via een 6-2 voorsprong uiteindelijk met 17-8 voor te staan in de vierde set. Toch knokte de dames uit Oostmarsum door en kwamen uiteindelijk nog op 22-22 gelijk. Wat was het spannend. Er gebeurde van alles rond het veld. De coach van de tegenstander had het er lastig mee en zorgde voor heel wat rumoer op het veld. Helaas mocht dit zijn eigen team niet helpen en gingen de meiden van Flash er met de vierde set vandoor. Met 27-25 als eindstand voor Flash, was het 2-2 in setstanden. Tijd voor een vijfde set!

Deze set begon niet direct goed. We kwamen op een kleine achterstand en bij 5-7 voor Set-up ‘65 werd een slimme wissel ingezet om onder andere ons blok te versterken. Marit begon op dat moment aan haar service en wist daardoor 7 punten voor Flash te bemachtigen. Bij een 14-8 voorsprong kon het voor Flash niet meer foutgaan. Met 15-9 zorgde Flash voor een heerlijke tweede overwinning in de tweede divisie! We moesten knokken maar daardoor extra blij met het behalen van de welverdiende 3 punten.

Ons volledige zang repertoire hebben wij helaas niet aan jullie mogen laten horen, maar wij hopen dat in de toekomst zeker nog te kunnen doen. Dat wil je niet missen.

Judith en Suzan enorm bedankt en publiek ook jullie willen wij bedanken voor jullie komst!! We hebben ervan genoten, zolang het mocht.