FLASH NIEUWLEUSEN DAMES 1 WINT EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD IN BARNEVELD

Op zaterdag 25 september speelde dames 1 van Flash Nieuwleusen haar eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in Barneveld tegen Symplex/SSS Dames 1. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien Flash vorig jaar met 3-1 verloor. Coaches Wim Bijsterbosch en Rene Wirtz besloten te starten met Myrthe Schuurman als spelverdeelster, Lisa Bollemaat als diagonaal, Mireille Huzen en Michelle van Leussen als buitenaanvalsters en Else-Marleen Schuurman en Sabine van den Berg als middenspeelsters en Korien Hovenga als libero.

Ondanks dat zij nog maar een aantal wedstrijden in de tweede divisie hebben gespeeld, lieten de dames van Flash Nieuwleusen zien dat zij niet onderschat mochten worden. Al snel in de eerste set bereidden zij hun voorsprong uit naar 4-11. Door de voorsprong kon Flash haar eigen spel blijven spelen en de tegenstander onder druk zetten. De eerste set werd gewonnen met 17-25.

In de tweede set begon Flash Nieuwleusen met dezelfde opstelling. In deze set waren de rollen omgedraaid en liep Symplex/SSS al snel met twee punten voorsprong uit. Door hun sterke service was de pass bij Flash hier en daar wat onrustig en konden de aanvalsters minder goed aangespeeld worden dan in de eerste set. Flash wist de voorsprong van SSS niet meer weg te werken en verloor de tweede set met 19-25.

In de derde set begon Flash Nieuwleusen met een andere opstelling. Eva Rosa Fieten kwam in het veld als spelverdeelster en Linsey Selles speelde deze set als diagonaalspeelster. Ook deze set nam Symplex/SSS al snel een voorsprong: al snel stond het 12-5 voor de dames uit Barneveld. Lisa Bollemaat kwam tijdens deze achterstand voor Mireille Huzen in het veld. Gelukkig wist de serviceserie van Linsey Selles de achterstand van Flash te veranderen naar 17-17. Het vertrouwen en de rust waren weer terug bij Flash. Toen het 19-20 stond voor Nieuwleusen werd Manon van Blanken in het veld gebracht en samen wist het team de derde set te winnen met 23-25.

De vierde set begon Flash met de speelsters die de derde set hadden uitgespeeld. Deze set ging net zoals de eerste goed van start en Flash pakte meteen een voorsprong. Symplex/SSS speelde ook sterk en al snel stond het 8-8. Lange tijd ging het gelijk op tijdens deze set, maar uiteindelijk pakten de dames uit Barneveld de winst: ze wonnen de set met 25-20.

Om de wedstrijd te beslissen werd er dus een vijfde set gespeeld. Ook in deze set speelden de dames die in de vierde set gespeeld hadden. Flash stond direct op scherp en bouwde direct een voorsprong op. Ondanks dat maakten ze het toch nog even spannend en stond het zelfs nog 13-13. Gelukkig wist Flash Nieuwleusen de set tot een goed einde te brengen en de wedstrijd te winnen met 3-2. Coach Wim Bijsterbosch is erg tevreden over de wedstrijd: “ik heb ontzettend genoten van de kwaliteit, vechtlust en mentale weerbaarheid van de speelsters.”

Op 2 oktober speelt Flash Nieuwleusen dames 1 hun tweede wedstrijd van het seizoen om 17:00 uur in De Spil in Nieuwleusen. Zij ontvangen dan tegenstander WIK Steenderen dames 1.