Derby tussen Oud- en Nieuwleusen

Zaterdag 25 september was de 1e competitiewedstrijd van Flash Nieuwleusen dames 4. En gelijk ook nog de streekderby in en tegen Ouvol dames 1 uit Oudleusen.

Het dames 4 team van Flash bestaat dit seizoen uit: Eline, Manouk, Nadia, Isa, Iris, Sam, Dacey, Manon, Marcia en Lieke.

Omdat Lieke helaas door een blessure niet aan de wedstrijd mee kon doen, heb ik Lynn uit MB1 gevraagd om bij ons aan te sluiten. Lynn heeft al een paar wedstrijden meegedaan en is dus al aardig bekend met ons systeem en manier van spelen.

Om 18.00 uur klonk het beginsignaal van de wedstrijd. Ik ben begonnen met Eline als spelverdeelster, Nadia als diagonaal, Sam en Iris op het midden en als passer/loper Manon en Marcia. Door een goede servicedruk konden we in het begin al een mooie voorsprong nemen. Halverwege de set dommelden we wat in en kwam de passing ook niet meer helemaal perfect bij Eline. Hierom bracht ik Lynn er even in voor de passing en de machine begon weer te draaien. Iris kwam er later in de set weer in voor Lynn en de set werd gewonnen door ons met 25-19.

De 2e set begon ik met dezelfde dames als in de 1e set. de doelstelling was het doortrekken van de wedstrijd zoals we die eindigden in de 1e set. Maar dat verhaal ging niet helemaal op. We werden wat slordiger in de passing. Ik bracht Lynn er in voor Marcia en een paar punten later bracht ik Isa erin voor Nadia. Omdat Lynn niet echt doorkwam in de aanval, bracht ik Marcia weer terug in het veld. We bleven helaas achter de feiten aanlopen en bij een time-out bij de stand 22-16 hoopte ik de dames zo op te peppen dat we alsnog de set naar ons toe konden halen. Maar helaas we verloren we deze set met 25-21.

Dan maar de 3e set winnen was de doelstelling van de volgende set. Ik begon met dezelfde opstelling zoals we geëindigd waren in de 2e set. We speelden weer aan de andere kant van het veld en niet op het veld bij de kantine. Of dat meespeelt in een verloop van een wedstrijd weet ik niet, maar speelde wel mee in ons voordeel. We speelden weer lekker op hoog niveau met veel variaties in de aanval en goede verdediging. Weinig servicefouten en doordat de dames goed scherp waren, wonnen we deze set met 25-18.

De 4e set speelden we weer aan de kantinekant. En door vele aanmoedigingen van het plaatselijke heren 1 team was ik bijna genoodzaakt om oordopjes in te doen. Wat een lawaai konden die produceren. We begonnen wat stroef waardoor ik met een stand van 8-8 al een time-out moest aanvragen. Halverwege de set heb ik wat vers bloed in het veld gebracht  Ik heb Dacey voor Sam erin gebracht, Manouk nam de spelverdeling over van Eline en Nadia kwam als diagonaal terug voor Isa. De set had een zeer spannend einde. We hadden de flow gevonden en dachten: we gaan hier met 3-1 terug naar Nieuwleusen, maar….met een goede aanval van Ouvol werd de eindestand 25-23 en dus een 5e set.

We startten de 5e set met Manouk, Marcia, Dacey, Nadia, Manon en Iris. Nadia had als aanvoerster de opslag gekregen. Ouvol koos om zo te blijven staan waar we de 4e set mee zijn geëindigd. Dat was mooi want dat gaf ons het  voordeel dat we bij een stand van 8-6 moesten wisselen en zo aan de “goeie kant” stonden. Dat dit ook goed uitpakte bleek wel uit de eindstand. Deze set werd overtuigend gewonnen door ons met 15-7.

Een mooie 3-2 overwinning voor het team wat een hoog niveau heeft gespeeld en goed geknokt heeft voor elk punt. Ik ben als trainer/coach super tevreden op dit team. Ook de complimenten aan Lynn die toch maar weer voor een 2e wedstrijd in actie kwam.

Volgende week zaterdag 2 oktober staat onze 1e thuiswedstrijd op de agenda. We spelen dan om 13.00 uur tegen VC Zwolle dames 7.