Zaterdag 9 oktober mochten we aantreden tegen het dames 4 team van de Bevers in Lemelerveld. Het zou geen eenvoudige wedstrijd worden.

In de 1e set begonnen we met Eline, Marcia, Dacey, Nadia, Manon en Iris. We hadden veel moeite met de passing. Daarentegen hadden we een goede service in huis waar de tegenstander weer moeite mee had. Door een goede service van Marcia liepen we uit naar 12-7. De Bevers vochten terug en om het ritme van de Bevers eruit te halen, wisselde ik Sam voor Dacey. Voor de passing kwam Lynn in het veld voor Marcia. En bij een stand van 21-21 werd het spannend. Met die spanning konden wij het beste mee om gaan. Het werd 25-22 in het ons voordeel.

De 2e set begon ik weer met diegene die ook de 1e set waren begonnen. Qua passing kwamen we vroeg in de set al in problemen, waardoor ik Lynn erin bracht voor Marcia. Ook Sam kwam erin voor Dacey. Al gauw liepen we op een achterstand van 09-16. Isa kwam voor Nadia in het veld. En ondanks een goede serviceserie van Iris, konden we deze set niet binnenhalen: 25-22 voor de Bevers.

De 3e set dan maar binnenhalen. Deze set begon ik met Eline, Marcia, Sam, Isa, Manon en Iris. Ook dit was geen goede start van de set. Ik bracht Manouk erin voor Eline en Lynn kwam er voor de passing er nog in. Ook in deze set liep het niet. We konden geen vat krijgen op hun spel. Door een time out te nemen hoopte ik de dames weer scherp te krijgen. We liepen maar steeds achter de feiten aan en verloren de set met 25-16.

Dan proberen de 4e set te winnen en een 5e set eruit slepen. Manouk begon als spelverdeler met als  diagonaal Isa. Marcia en Manon als passer/loper en op het midden stonden Sam en Iris. Gedurende de set probeerde ik met vele wissels en 2 time outs nog een draai aan de wedstrijd te geven. We konden totaal geen grip krijgen op het spel van de Bevers en ook de 4eset ging verloren met 25-19.

Helaas maar 1 punt meegenomen naar Nieuwleusen. Er had meer ingezeten, maar dat kwam deze zaterdagmiddag er niet uit.

Volgende week zaterdag, 16 oktober, spelen we thuis om 17:00 uur tegen het dames 1 team uit Slagharen.