Zaterdag 9 oktober gingen we op bezoek bij Olhaco meisjes B1.
Omdat Henk deze wedstrijd niet kon coachen in verband met de wedstrijd van Flash dames 2 heb ik de coaching overgenomen en daar hoort natuurlijk ook een klein verslag bij.
De 1e set begon ik met Eryn, Zita, Celine, Naomi, Lynn en Mirthe. We hadden in het begin moeite met de passing en qua aanvallend liep het ook nog niet echt. Door die sterke service van Olhaco liepen we al gauw op een achterstand van 18-8. In de tweede time-out probeerde ik nog wel de meiden op scherp te krijgen, maar helaas mocht dat niet baten. We verloren de set met 25-11.
De 2e set had ik op 3 plaatsen gewijzigd. Eryn, Lieke, Marit, Myrle, Lynn en Mirthe mochten de “wei” in. Ook hier ontbrak de scherpte en met een achterstand van 16-10 nam ik een time out om het team weer op de rails te krijgen, maar ook hier kregen we geen grip op de set: 25-16.
De 3e set bracht een ommekeer in de wedstrijd. Myrle als spelverdeelster en Naomi als diagonaal. Liek en Zita als passer/loper en de middens waren Marit en Celine. We begonnen goed. We hadden de 1e serve en we bleven goed serveren. Ook qua aanvallend liep het beter. We beleven bijna de gehele set steeds 2 punten voorstaan. Op driekwart van de set bracht ik Lynn erin voor Lieke. Olhaco kwam op een gegeven moment nog terug op 21-21. Maar door ons goede spel en doordat de tegenstander wat meer foutjes ging maken, wonnen we de set met 25-21.
Als we dit in de 4e set konden doortrekken dan zou het nog een leuke wedstrijd worden. Deze set begon ik met Myrle, Zita, Marit, Eryn, Lynn en Celine. We liepen direct achter de feiten aan. Waarschijnlijk zat de setwinst van set 3 nog hoog in onze bol. Halverwege de set probeerde ik nog via een time out de meiden op scherp te zetten, maar we verloren deze set met 25-16.
De meiden hebben een goede wilskracht getoond. We hebben hard gevochten om ons niet van het veld te laten slaan. En door die wilskracht en vechtlust leverde het ons een punt op, waar je als coach toch heel blij mee kunt zijn.
Volgende week zaterdag spelen we om 13.00 uur tegen de koploper De Bevers.