Zaterdag 16 oktober moesten we het in De Spil het opnemen tegen 1e team van 1899 Vonk/Coevorden. We hadden versterking gekregen van Iris Blik uit Dames 3, want Daniëlle kon er vandaag niet bij zijn.
De 1e set startten we met Sterre, Anke, Sarina, Suzan, Daphne, Judith en onze libero Ingrid.
We begonnen niet sterk aan de set. De pass was wisselend, waardoor we aanvallend niet altijd druk konden zetten. Deze set speelden we wat slordig en te onrustig. Vonk nam 4 punten voorsprong en met een dubbele wissel, Iris voor Daphne en Maxine voor Anke, probeerden we ons terug te knokken. Na 3 rotaties draaiden we met de dubbele wissel het weer terug. We kwamen na een achterstand van 24-22 nog terug naar 24-24, maar kwamen net tekort en verloren met 26-24.
De 2e set startten we vanaf het begin uitstekend en zetten met onze sterke serve Vonk goed onder druk. De pass lag nu veel beter. We speelden sterk. Anke wist de aanvalsters goed te bereiken en die scoorden de ene na de andere bal. Vonk kwam er in deze set er niet aan te pas en we wonnen met 25-12.
De 3e set trokken we de lijn goed door. We stonden  verdedigend goed , we pakten af en toe ook  blokkerend onze punten. Passend kwamen we niet echt in de problemen de rallybal lag goed waardoor we aanvallend meerdere mogelijkheden hadden. Maxine en Iris kwamen Sterre en Anke aflossen. We bleven sterk spelen en wonnen ook deze set met 25-14.
De 4e set startten we met Iris Blik voor Daphne op de diagonaal. In het begin van set was nog even spannend tot 7-7. Daarna met een sterke serve serie van onze spelverdeelster Iris liepen we al snel  uit en kwamen verder ook niet meer echt in de problemen en trokken ook deze set met 25-17  over de streep.
Een mooie 3-1 overwinning al blijft het jammer dat we de 1e set niet naar ons toe konden trekken. Het niveau ging na deze set omhoog en we bleven constant spelen. De pass lag veel constanter en ook de rallybal werd goed verzorgd. Het was mooi om te zien dat we ook met de wissels het spelniveau hoog wisten te houden. Blokkerend moeten we nog wel een paar stappen zetten, een mooie uitdaging voor komende weken.