Zaterdag 23 oktober kwam SVI meisjes B1 uit Zwolle bij ons op bezoek. Dat het een andere wedstrijd qua niveau zou worden, vergeleken met vorige week zaterdag tegen de Bevers, was al gauw te zien. Omdat Lieke en Zita nog op vakantie waren en Henk een weekend eruit was en omdat Eryn, onze spelverdeelster, afgelopen donderdag geblesseerd raakte, moesten we het met ons zessen en ik als coach het doen.
Zo speelde Myrle de gehele wedstrijd als spelverdeelster en was Naomi de diagonaal. Op het midden speelden Celine en Mirthe en onze middenaanvalster Marit speelde deze wedstrijd als passer/loper samen met Lynn.

In de 1e set moesten we nog even wennen aan het niveau. Het liep gelijk op en we maakten veel servicefouten. En het tempo bleef ook laag in deze set. We liepen uit naar 4 punten verschil en door goed door te vechten wonnen we de set met 25-19.

De 2e set begonnen we met dezelfde meiden, want wisselen zat er niet in. Het was een evenbeeld van de 1e set. We scoorden mooie punten en de service begon iets beter te lopen. Echt spannend werd het niet. We liepen uit naar een 16-6 voorsprong. Lieten de tegenstander nog iets terugkomen doordat we minder geconcentreerd gingen spelen. We wisten wel de set te winnen met 25-17.

De 3e set begon aan onze kant niet zo geweldig. Doordat we geen servicedruk uitoefenden, liepen al gauw tegen een achterstand aan van 8-12 en zelfs tot 15-20. Hierdoor had ik een time-out nodig om de meiden op scherp te zetten. En dat lukte want we gingen beter serveren en waren scherper aan het net. Myrle was helemaal goed op dreef. Zij serveerde geweldig. Ze begon met serveren op een stand van 16-20 en mocht zelfs serveren voor setwinst: 25-20.

In de 4e set liepen we van het begin af al naar een voorsprong van 7-1. We bleven de voorsprong volhouden. Halverwege de set was er nog een dipje, waardoor SVI toch iets kon tergkomen, maar gevaarlijk werden ze niet. Op een stand van 21-14 mocht Naomi de wedstrijd uit serveren. Eindstand 25-14.

Al met al een wedstrijd waarin ons niveau niet gehaald werd. Maar de meiden hebben het knap gedaan.
Volgende week zaterdag 30 oktober spelen we weer tegen SVI, maar dan in Zwolle.