Zaterdag 30 oktober speelden we een uitwedstrijd in Groningen tegen Veracles D5. We gingen al vroeg op pad, om 13.00 uur was de wedstrijd al gepland. We kwamen in een gezellige kantine binnen waar de voorbereiding voor Halloween al in volle gang waren.
De 1e set starten we met Iris, Sarina, Suzan, Daphne, Judith, Sterre en Ingrid als libero.
We starten goed aan de set en wisten al snel naar 6-2 voorsprong uit te lopen. De pass lag goed waardoor de aanvalsters goed werden gevonden. De blokkering op de buitenkant werd anders gezet zodat we aanvalster van Veracles beter onder controle hadden. We wonnen deze set met 25-17.
De 2e set starten we met dezelfde basis en we trokken de lijn goed, we hadden goede serve druk en verdedigend stonden we goed. We bleven constant spelen, net als in de 1e set werd er weer een dubbele wissel doorgevoerd. Met Wendy voor Daphne en Maxine voor Iris, we wisten het niveau vast te houden en trokken ook deze set met 25-15 naar ons toe.
De 3e set begonnen we met Daniëlle voor Sarina. We begonnen heel voortvarend met sterke serve serie van Daniëlle en liepen al snel uit naar een 10-2 voorsprong. Daniëlle scoorde ook nog een #kratje#. Halverwege de set nam Wendy het spelverdelen over van Iris en Maxine op de diagonaal voor Daphne. We bleven sterk spelen en wonnen deze set eenvoudig met 25-10.
De 4e set starten we Maxine voor Sterre op de mid en Daphne weer terug op de diagonaal. We begonnen slordig maakten zelf teveel onnodige fouten. Veracles liep elke keer een paar punten uit. We moesten knokken om alle zeilen weer bij te zetten. Na een achterstand van 15-11 wisten we ons niveau weer op te pakken. Met sterke serves en scorende aanval liepen we al snel uit naar 20-17  speelden de wedstrijd goed en wonnen ook de 4e set met 25-20.
Een mooie verdiende 4-0 overwinning de eerste 4-0 van dit seizoen hopelijk is dit niet de laatste. De eerste 3 sets lieten we goed en constant niveau zien. De 4e set maakten we het onszelf onnodig moeilijk. Goede dingen gezien, en ook leermomenten waar we nog mee aan de slag moeten deze week.
Zaterdag 6 november spelen we wederom een uitwedstrijd maar nu tegen Animo’68 om 17.00 uur in Assen.