Zaterdag 30 oktober stond de return tegen SVI meisjes B1 uit en in Zwolle op het programma. Vorige week zaterdag wisten we thuis met 4-0 te winnen. Bij deze wedstrijd waren Zita en Lieke ook aanwezig. Eryn kon door de blessure nog niet spelen.
De 1e set begon ik met Myrle, Lieke, Marit, Naomi, Lynn en Celine. Het was rommelig in het begin van de set. Veel servicefouten en heel simpele dingen wisten we niet goed uit te voeren. We liepen wel uit naar een 19-13 voorsprong, waardoor SVI een time-out nodig had. We lieten ons niet van het stuk brengen en wonnen de set met 25-15.
In de 2e set konden Myrle en Naomi blijven staan. Lynn bleef als passer/loper staan met nu in haar diagonaal Zita. Ook bracht ik Mirthe erin voor Marit. In deze set begon de tegenstander beter in de wedstrijd te komen. We stonden al gauw achter met 9-3. Gebrek aan concentratie en scherpte. Halverwege de set bracht ik Marit erin voor Celine. Door middel van een time-out probeerde ik de meiden weer op scherp te zetten, maar helaas de set ging verloren met 25-18 en dat was tevens het eerste punt voor SVI.
In de 3e set stonden Myrle, Lieke, Mirthe, Naomi, Zita en Celine in het veld. Het was nagenoeg een kopie van de 2e set. We liepen zelfs op een achterstand aan van 05-17. Marit kwam er nog even in Celine. Gauw de set afsluiten en focussen op de 4e set. Deze set werd ook door SVI gewonnen met maar liefst 25-12.
Om niet met 1 punt richting Nieuwleusen terug te gaan, moest er wat gebeuren in de 4e set. En dat gebeurde. De set begon ik met Myrle, Zita, Mirthe, Naomi, Lynn en Marit. Dat de opdracht ook bij de meiden binnen kwam, was duidelijk. We speelden geconcentreerder en waren veel scherper aan het net. Maar de tegenstander gaf natuurlijk niet gewonnen en bleef vechten. Bij 22-22 moest ik even een time-out aanvragen om de meiden goed scherp te krijgen. Deze spannende set hebben we uiteindelijk gewonnen met 26-24. Wat een opluchting. Toch een 5e set eruit weten te slepen.
Die 5e set heb ik iedereen laten staan. En ook deze set waren we aan elkaar gehecht. Het bleef op en neer gang tot een stand van 13-14 en wij mochten serveren voor matchpoint. De tegenstander nam een time-out om ons uit de concentratie te halen en Marit mocht serveren voor matchpoint. Ze serveerde goed en SVI kon niet voorkomen om de stand gelijk te trekken: 15-13 en dus een 3-2 winst.
Al en al een chaotische wedstrijd, zoals de meiden het omschreven. Gelukkig wisten we ons terug te knokken van een 2-1 achterstand naar een 3-2 winst. Daar houdt het ook mee op.
Tot volgende week zaterdag. Want dan komt Olhaco MB1 bij ons op bezoek. Om 13.00 uur in de Spil. In de uitwedstijd hebben we daar 1 puntje afgesnoept. Hopelijk snoepen we volgende week zaterdag 6 november er meer af.