Zaterdag 27 November kwam de nummer 2 op bezoek in De Spil. Voor de wedstrijd hebben we eerst gezellig een gebakje gegeten bij Lynn thuis. Hierover later meer.
We startten de 1e set met Myrle, Lieke, Marit, Naomi, Lynn & Celine. VC Zwolle had veel serve druk waar we geen goed antwoord op hadden. We verloren dan ook kansloos deze set met 25-6
De 2e set startten we met Myrle, Zita, Marit, Naomi, Lynn & Mirthe. We zaten vanaf het begin beter in de wedstrijd , de pass lag beter waardoor we aanvallend ook wat konden laten zien. Verdedigend stonden we ook goed en lieten  verdedigend goede dingen zien. We wisten ook blokkerend beter in positie te staan. We konden tot 17- 17 tegenstand geven maar uiteindelijk was VC Zwolle toch te sterk met 25-20.
We gingen met een goed gevoel de 3e set in, maar nu met Lieke en Celine voor Lynn & Marit. We kwamen in het begin van de set er niet aan te pas. We liepen snel achter de feiten aan. Halverwege de set wisten we ons weer terug te knokken maar stonden al te ver achter en verloren met 25-16.
De laatste set dan maar opnieuw proberen alles eruit te halen. We startten met Myrle, Zita, Marit, Naomi, Lynn & Celine. Ook nu was VC Zwolle te sterk voor ons, de meiden bleven knokken voor elk punt en lieten mooie aanvallen zien. Blokkerend kwamen we nog wel wat tekort, al maakten we wel stappen hierin. Lieke en Mirthe kwamen nog voor Naomi en Celine in het veld, we verloren ook de laatste set nu met 25-18.
De meiden hebben zich goed geweerd tegen een sterk VC Zwolle. We verloren dan wel met 4-0,  maar lieten ook mooie dingen zien. Ze speelden als team en knokten voor elk punt. Toeval of niet we hebben evenveel punten gemaakt, als in de 1e wedstrijd tegen VC Zwolle.
Voor mij was dit de laatste wedstrijd als trainer/coach. Ik heb besloten om te stoppen met training geven per 1 december van deze fantastische groep meiden. Voor mij was het niet meer te combineren met werk en privé. Voor mij was dit een hele moeilijke keuze, omdat zolang ik al training geven bijna altijd de B jeugd training gaf.
Deze meiden hebben zich in een half jaar sterk ontwikkeld als speelsters. Dit heb ik samen mogen doen met Albert en hij gaat het nu alleen doen.
Ik heb er vertrouwen in dat de meiden zich verder blijven ontwikkelen met Albert als trainer.
Veel succes Albert met deze groep meiden.
#trotsopdezegroepmeiden#
Gr.Henk