Zaterdag 29 Januari mochten we na 2 maanden eindelijk weer eens een wedstrijd spelen. Deze week hebben we bijna weer compleet kunnen trainen. Een korte voorbereidingstijd op onze 1e competitie wedstrijd. Het grote probleem kwam nog om de hoek kijken. Door o.a werk, vakantie en blessure hielden we maar 5 speelsters over. Gelukkig wilden de toppers Irene, Iris, Sam, Lisa & Lotte uit Dames 3 ons komen versterken.
De Dames waren er opgebrand om weer een wedstrijd te spelen, dus Tjoba was gewaarschuwd. We hebben wat omzettingen gedaan, Ingrid begon als passer/loper en Irene was onze libero.
De 1e set startten we met Lotte, Iris, Suzan, Ingrid, Daphne, Judith en Irene als libero. Begin van de set ging het gelijk op. De linkshandige aanvalster van Tjoba kwam er een paar keer goed door. We hadden er toen nog geen antwoord op. In loop van de set kregen we wel grip op de wedstrijd. We wisten Tjoba met onze serve goed onder druk te houden. De pass begon te lopen en Iris wist de aanvalsters goed bereiken en die wisten er wel raad mee. We trokken deze set met 25-17 naar ons.
De 2e set startten we weer met dezelfde basis. We trokken de lijn door en met een sterke serve van Suzan liepen we al snel uit naar 9-1. We bleven sterk spelen, blokkerend  pakten we de nodige punten. De pass lag goed en verdedigend stonden we goed. Tjoba kwam er in deze set er niet te pas en we wonnen met 25-10.
De 3e set begonnen we niet goed. We hadden moeite om de pass te brengen. Tjoba stond al snel met 6-1 voor. We knokten ons nog wel weer terug tot 6-6. Tjoba bleef toch druk uitoefenen  en we hadden daar geen goed antwoord op. We liepen achter de feiten aan. Iris, Sam en Lisa kwamen Daphne, Lotte, en Iris vervangen. We  verloren deze set met 25-16.
De 4e set startten we met Lisa, Ingrid, Suzan, Iris, Judith, Sam en Irene als libero. We kwamen goed uit de startblokken en met een goede serve van Lisa liepen we al snel uit. De pass lag weer goed waardoor we aanvallend er goed door kwamen. In deze set pakten we blokkerend weer punten. We kwamen in deze niet meer in de problemen en wonnen met 25-11.
Een mooie 3-1 overwinning. We moesten met een mixteam spelen van Dames 2 & 3. Ze hebben het goed gedaan. De 3e set zakten we door de ondergrens heen. We maakten het ons zelf onnodig moeilijk. De andere set waren we sterker dan Tjoba en hebben dan ook een verdiende overwinning geboekt.
Irene, Lisa, Lotte, Iris en Sam bedankt dat jullie Dames 2 wilden helpen in deze wedstrijd. Gelukkig was er ook weer publiek bij de wedstrijd, dit geeft weer een fijne sfeer.
Deze week heb ik bij dames 2 aangegeven dat ik aan het eind van het seizoen stop als trainer van Dames 2. Deze keuze heb ik gemaakt door het missen van de drive als trainer en privé. In september ga ik pas een keuze maken of ik dan eventueel nog weer wat ga doen.
Zaterdag 5 februari spelen we om 16.00 uur een uitwedstrijd in  Coevorden tegen Vonk.
Henk