Donderdagavond 17 maart moesten we inhaalwedstrijd spelen tegen de nummer laatst Veracles. We waren voor het eerst dit jaar weer compleet, Lotte Nooijen van Dames 3 kwam ons versterken. We wisten dat we aan de bak moesten, Veracles had de laatste wedstrijd maar nipt verloren. We waren gewaarschuwd.
De 1e set starten we met Iris, Daniëlle, Suzan, Daphne, Judith, Sterre en Ingrid als libero. We liepen vanaf het begin al achter de feiten aan. De pass hadden we niet altijd goed onder controle en ook blokkerend wisten we onze punten ten niet te pakken. We moesten hard knokken voor elk punt en maakten het ons zelf te moeilijk door aanvallend te weinig te scoren. Anke kwam nog voor Iris in het veld, het mocht niet baten en we verloren met 25-18.
De 2e set begonnen we Sarina voor Daniëlle. We starten wel wat beter kregen wat meer grip op hun spel, maar ook nu maakten we nog onnodige foutjes. Serverend konden we ook geen druk zetten. Wat we ook probeerden Veracles had verdedigend veel, met heel sterk spelende libero. Lotte kwam nog voor Sterre we pakten nog wel een voorsprong maar wisten dit niet vast te houden en verloren met 25-22.
De 3e set moest het dan maar gebeuren het werd een strijd waarin we wat stabieler stonden te spelen. Lange rally’s waar we voor elk punt moesten knokken het ging lang gelijk op. Daniëlle kwam nog voor Judith in het veld, en we wisten de kleine voorsprong die we hadden vast te houden. En wonnen deze set met 26-24.
De 4e set kwam Sterre voor Lotte en wilden de lijn doortrekken van de 3e set. In deze set moesten we weer diep gaan, Veracles bleek een taaie ploeg te staan die niet verslappen. Het ging in deze set ook weer gelijk op Judith en Iris kwamen nog voor Sarina en Anke in het veld. Met een paar mooie aanvallen van Suus namen we toch nog een voorsprong van 22 -20. We wisten het ook nu niet vast te houden en verloren met 25-23.
Een 3-1 nederlaag voor ons een flinke domper, we hadden toch gehoopt de punten in Nieuwleusen te houden. We speelden op beslissende momenten niet goed genoeg en Veracles wel. We moeten dit bij ons zelf zoeken we kregen de kansen wel maar benutten deze niet. De komende weken zullen we nog flink aan de bak moeten. Het wordt een spannende slot van de competitie. Tussen de nr.1 en nr.7 zit maar 7 punten verschil, alleen heeft het ene team minder wedstrijden gespeeld.
Zaterdag 26 Maart spelen we om 18.00 uur in Hardenberg tegen Kangeroe.