Zaterdag 26 maart gingen we op bezoek bij Kangeroe in Hardenberg. We moesten het doen zonder Daniëlle en Daphne, gelukkig wilden Ilona Bekedam, Lotte Nooijen van Dames 5 & 3 ons versterken. Wendy Dalhuizen was er nu ook bij.
We moesten weer punten pakken voor de bovenste plek, Kangeroe had 1 punt meer en had ook een wedstrijd meer gespeeld. We wisten wat ons te doen stond.
We starten de 1e set met Iris, Ilona, Suzan, Sarina, Judith, Sterre  en Ingrid als libero. We begonnen goed aan de set, serverend sterk en aanvallend wisten we onze punten te maken. Kangeroe kwam nog wel iets terug in de set, maar we gaven het niet meer weg en wonnen met 25-21.
De 2e set hadden we het moeilijker we kwamen er wat moeilijker door en de serve druk viel weg, en maakten daarin teveel onnodige fouten. Het lang gelijk op. Beide teams moesten diep gaan voor elk punt, Wendy kwam nog voor Sterre voor de serve. We kwamen nog op 22-21 voorsprong maar konden de set niet winnend over de streep trekken en verloren met 25-23.
De 3e set starten we met Anke op de spelverdeelster positie in plaats van Iris. We wisten de pass goed onder controle te houden waardoor we aanvallend de nodige punten wisten te pakken. Blokkerend kregen we meer vat op Kangeroe, we pakten gelijk 4 punten voorsprong. Lotte kwam aanvallend voor Sterre. We bleven de bovenliggende ploeg en wonnen met 25-22.
De 4e set starten we uitstekend met een sterke serve van Anke namen we al snel een 6-1 voorsprong. Passend hadden we alles goed onder controle aanvallend werd er gevarieerd gespeeld en maakten onze punten. Kangeroe had hier geen goed antwoord op, we pakten nu ook blokkerend onze punten, verdedigend stond het prima. Iris kwam serverend nog voor Lotte in het veld. Deze set waren we duidelijk te sterk voor Kangeroe en wonnen met 25-14.
Een mooie verdiende 3-1 overwinning er werd hard gewerkt voor elkaar. We starten met een sterke serve, maar die viel wat terug in de loop van de wedstrijd. Na 2 nederlagen was dit een goede overwinning tegen een team uit de top 4. We zullen de komende weken op de training en wedstrijden nog vol aan de bak moeten.
Ilona, Lotte & Wendy bedankt voor jullie waardevolle inbreng voor Dames 2.
Zaterdag 2 April spelen we thuis om 15.00 tegen de nr.4 Donitas.