Op donderdagavond 31 maart heeft Flash Nieuwleusen dames 1 een lange vijfsetter helaas verloren van het Barneveldse team Simplex/SSS dames 1. Het Nieuwleusense volleybalteam was dichtbij een zege, maar SSS trok aan het langste eind. Vanwege de lockdown in december en januari werd deze wedstrijd op een doordeweekse avond ingehaald in De Spil in Nieuwleusen.

Nieuwleusen begon de eerste set met Myrthe Schuurman, Marit van der Woude, Else-Marleen Schuurman, Sabine van den Berg, Linsey Selles, Michelle van Leussen en Korien Hovenga. Deze set werd direct getekend door lange rally’s waar beide teams goed verdedigden. Ook aanvallend werd er veel afgewisseld; er werd zowel hard geslagen als geprikt en alle aanvalsters werden bediend door de spelverdeelsters. Na een halve set kwam middenaanvaller Manon van Blanken in het veld voor Else-Marleen. De gehele set gingen de teams gelijk op, maar uiteindelijk wist Simplex/SSS de winst naar zich toe te trekken. De dames uit Barneveld wonnen de eerste set met 22-25.

In de tweede set kwam Lisa Bollemaat in het veld voor Linsey. De set begon met een sterke service van Myrthe Schuurman die direct scoorde. Daarna gingen beide teams gelijk op. Ook de tweede set bestond uit lange rally’s die de ene keer door Flash werden gewonnen en de andere keer door SSS. Door slim spel en een serviceserie van Manon van Blanken wist Flash uiteindelijk de tweede set te winnen met 25-18.

De derde set begon met dezelfde opstelling als de tweede set. Tijdens deze set waren er opnieuw veel lange rally’s. Ook hadden beide teams de blokkering steeds beter op orde. Bij beide teams werd er hard gewerkt om de bal van de grond te houden en te scoren bij de tegenstander. Op het laatst werd het nog even heel spannend, maar na een aantal slim geplaatste ballen wist SSS de derde set te winnen met 23-25.

Flash was tijdens de vierde set vastberaden om te winnen, zodat Simplex/SSS niet met vier punten naar huis ging. De dames van Flash wisten door goed en stabiel SSS op een achterstand te houden. Daarom trok Flash Nieuwleusen aan het langste eind en werd de set gewonnen met 25-19. Dat betekende dat er een vijfde set kwam!

Aan het begin van de vijfde set kwam Flash direct op een 3-0 achterstand door een sterke service van Simplex/SSS. Na het wisselen van kant wist Nieuwleusen toch weer op een gelijke score te komen. Daardoor werden de laatste punten van de set extra spannend. Beide teams maakten gebruik van hun time-outs om de laatste puntjes op de i te zetten. Ondanks een goede verdediging, slimme spelverdeling en sterke aanval wist Flash de set net niet naar zich toe te trekken. De vijfde set werd met 15-17 gewonnen door Simplex/SSS en daardoor wonnen de Barneveldse dames met 2-3 in Nieuwleusen.

Aankomende zaterdag 2 april speelt Flash om 17:00 uur in De Spil tegen Heyendaal dames 1. Ook dan hoopt Flash weer punten te pakken. Tot dan!