Zaterdag 2 april moest de topper gespeeld worden tussen Flash dames 2 en Donitas. Wij stonden eerste en hadden 3 punten voorsprong op Donitas. De selectie werd voor deze wedstrijd aangevuld met Lotte Nooijen en Iris Blik van Dames 3. Wim Sibelt was er ook bij. Het was niet zeker of Henk er op tijd zou zijn, maar om 15.00 uur stapte hij net op tijd de zaal binnen.
De 1e set startten we met Sterre, Iris, Sarina, Suzan, Daphne, Judith en Ingrid als libero. We begonnen voortvarend met een sterke serve en hielden Donitas flink onder druk. We liepen al snel uit en verdedigend stond het goed en het spel werd goed verdeeld. We wonnen met 25-14.
De 2e set was het precies omgedraaid. We kwamen niet meer in ons spel en hadden moeite met de serve. We liepen vanaf het begin achter de feiten aan. Anke kwam nog voor Iris, maar we kwamen er niet goed door. Donitas bleef weer scoren en we verloren met 25-16.
De 3e set startten we met Anke en kwam Lotte op de mid voor Sterre. De serve begon weer goed te lopen en wisten ons spel weer op te pakken. We speelden afwisselend, niet alleen harde aanval maar ook tactisch wisten we onze punten te pakken. Daniëlle kwam nog voor Sarina en we trokken deze lijn goed door. We wonnen met 25-18.
De 4e set begonnen we goed. We namen al snel een 6-1 voorsprong, maar daarna waren we de vat op Donitas kwijt. De pass kwam niet meer aan waardoor we aanvallend geen vuist konden maken. Sarina kwam nog wel in het veld voor Daniëlle en Iris voor Judith maar we bleven achter de feiten aan lopen. Iris kwam nog voor Anke, het was al bijna een verloren set met een 24-12 achterstand. Iris begon met een sterke serve serie en we kwamen weer terug tot 24-20, maar verloren toch met 25-20.
De 5e set moest het dan alsnog maar gebeuren. Begin van de set maakte beide teams nog wat serve fouten. Daarna wisten we toch het initiatief te nemen met goede aanvallen en een sterk verdediging met een sterk spelende Ingrid. Bij de wissel stonden we met 8-4 voor. Iris kwam serverend nog voor Lotte in het veld. We wisten de druk op Donitas te houden en aanvallend en blokkerend onze punten te pakken. We wonnen deze beslissende set dan met 15-9.
Een mooie 3-2 overwinning wel een wedstrijd met 2 gezichten, 3 goede sets en 2 sets waar we geen grip op Donitas hadden. We maakten teveel onnodige foutjes. Hierdoor hielpen we Donitas in het spel. Uiteindelijk was dit wel een verdiende 3-2 overwinning en liepen we een punt uit.
Lotte, Iris en Wim bedankt dat jullie Dames 2 wilden versterken.
Donderdag 7 April spelen we om 20.30 uur een thuiswedstrijd tegen De Bevers.