Donderdag 7 april moesten we spelen tegen De Bevers, ondanks dat ze 10e staan zijn dit altijd moeilijke wedstrijden. Voor mij is het altijd weer een speciale wedstrijd, omdat ik de meeste speelsters wel heb getraind. We moeten het de komende weken helaas doen zonder Daniëlle. Iris Blik en Lotte Nooijen van Dames 3 sloten ook vandaag weer bij Dames 2 aan.
De 1e set starten we met Sterre, Anke, Sarina, Suzan, Daphne, Judith en Ingrid als libero. Begin van de set waren we gelijk waardig, we moesten nog even in ons spel komen. In de loop van de set kregen we meer vat op De Bevers de pass lag goed waardoor Anke de aanvalsters goed wist te bereike. We wisselden aanval en tactisch goed af en trokken deze set met 25-17 naar ons toe.
De 2e set waren teams nog meer aan elkaar gewaagd. We moesten alles uit de kast halen om tot scoren te komen. De Bevers wisten veel  aanvallen te verdedigen en wij pakten verdedigend ook veel, hierdoor zag lange spannende rally’s onstaan. Het lang gelijk op, een dubbele wissel gedaan met Iris Kooiker voor Daphne en Iris Blik voor Anke. We trokken de lijn goed door en namen een kleine voorsprong, Daphne en Anke kwamen weer terug voor Iris & Iris. We kwamen met 23 -21 voor, maar De Bevers  knokten zich terug en kwamen met 24-23 op set point. We wisten met een paar harde aanvallen als nog deze set met 26-24 binnen te slepen.
De 3e set kwamen we sterk uitdestart blokken en namen al snel 6 punten voorsprong. We wisten dit niet vast te houden en lieten De Bevers toch weer in de wedstrijd komen. We kregen toch weer de controle op de wedstrijd. Door een sterke serve en goede passing konden we De Bevers goed onder druk te houden. Iris kwam Anke vervangen, we trokken de lijn goed door. We wisten op de buitenkant goed te scoren, nu begon de mid ook beter in de wedstrijd te komen. Hier had De Bevers niet echt een antwoord en we trokken ook deze set naar ons toe met 25-16.
De 4e set starten we met Iris Blik op de diagonaal en met Lotte op de mid, en bleven Sterre en Daphne aan de kant. We namen gelijk weer het initiatief en wisten De Bevers goed onder druk te houden met zowel harde aanvallen als tactisch onze punten te scoren. Blokkerend pakten we ook onze punten mee. We liepen al snel uit naar 17-11  Daphne kwam nog voor Sarina in het veld. We wisten ons niveau goed vast te houden en pakten ook de 4e set met 25-18.
Een mooie en dik verdiende 4-0 overwinning, de Dames voerden de afspraken perfect uit. We bleven ons spel spelen. Er zat rust in de pass de rally pass lag uitstekend waardoor de spellies goede variaties in de aanval konden brengen. De 3 meteraanval werd goed gebruikt en veel mee gescoord. Iris Blik en Lotte Nooijen vielen sterk in en lieten hun waarde voor Dames 2 zien. De komende wedstrijden zal Dames 2 weer graag een beroep op hun doen. Ik ben trots op dit team wat ze vandaag hebben laten zien, iedere speelster heeft een hoog niveau gehaald.
Donderdag 14 April spelen we om 20.30 uuronze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Animo.