Mijn laatste verslag van Dames 2 (door Henk van Lenthe).

Zaterdag 30 April zou de beslissing vallen of Dames 2 het kampioenschap binnen zou halen we hadden aan 1 punt genoeg. We moesten op bezoek bij Vonk/Coevorden, in deze wedstrijd was Daniëlle er ook niet bij, Iris Blik en Lotte Nooijen van Dames 3 sloten wederom aan bij de Dames 2 selectie. Voordat we naar Coevorden afreizen, ging het de Dames nog even bij Daniëlle langs om een bloemetje te brengen bij haar opening van haar Salon Daniëlle. Ze was zeer verrast dat het team langs kwam. Na een kort bezoekje op weg naar Coevorden om onze beslissende wedstrijd te spelen.
We moesten nog even geduld hebben omdat voor de wedstrijd enkele kampioenen van Vonk werden gehuldigd.
Bij het inspelen kon je wel zien dat Vonk ook wel power in het team had, dit kon wel eens een zware wedstrijd worden.
De 1e set starten we met Iris, Sarina, Suzan, Daphne, Judith, Sterre en Ingrid als libero. We begonnen wat onzeker aan de wedstrijd, Vonk kwam aanvallend er een paar keer goed door. Vonk nam al snel een 7-3 voorsprong. De Dames lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen mede door een sterke serve snel terug in de wedstrijd. We namen al snel het hef in handen en liepen al snel uit naar een 17-13 voorsprong. We gaven dit niet meer handen bij 23-17 kwam Iris Blik voor Sterre aan de serve en maakte met haar sterke serve een einde aan deze set die we met 25-17 wonnen. Er volgde een explosie van blijdschap dat we het kampioenschap binnen had gehaald.
De 2e set trokken we de lijn goed door, want we wilden deze wedstrijd toch winnend afsluiten. We bleven sterk serveren en de pass lag goed waardoor Iris de aanvalsters goed wist te bereiken.  Met veel power in de aanval wisten we Vonk  onder druk te houden. Vonk had er geen goed antwoord op en deze set trokken we ook naar ons toe met 25-17.
De 3e set starten we met Anke als spelverdeelster we kwamen wat moeizamer tot ons spel. We speelden wat trager waardoor we Vonk de tijd gaven om in de wedstrijd te komen. We bleven wel knokken en hielden een constante 2 punten voorsprong. Verdedigend wisten we veel van de grond te halen. Als Anke moest verdedigen wist Ingrid de set-up’s goed over te nemen en de aanvalsters bleven dan ook scoren. Aan het eind van de set Kwamen Iris Blik en Lotte nog voor Sarina en Susan in het veld. We trokken ook deze met iets meer moeite toch met 25-23 naar ons toe.
De 4e set starten we met Anke, Iris Blik,  Susan, Daphne, Judith, Lotte en Ingrid als libero. We liepen met een sterke serve al snel.uit naar een 6-0 voorsprong. We bleven ons niveau halen en gaven Vonk maar weinig kans, blokkerend pakten we ook onze punten. Aan het eind van de set kreeg Suzan haar wissel dit was haar laatste wedstrijd voor Dames 2 omdat ze stopt i.v.m studie. Met presentje nam Dames 2 afscheid van haar als dank voor haar bijdrage aan dit kampioenschap. We bleven daarna ook geconcentreerd spelen, Sarina kwam nog voor Judith in het veld, we waren in deze met 25-12 duidelijk te sterk voor Vonk.
Het Kampioenschap was binnen en dan met een mooie 4-0 overwinning op de nr.3 Vonk was een mooie afsluiting van een raar seizoen. We hebben onze doelstelling behaald die we ons zelf gesteld hebben. In deze wedstrijd zie je dat er een team staat die er voor en met elkaar willen knokken voor een goed resultaat. Deze uitstraling heeft het team vanaf het begin al gehad, vooral in de laatste wedstrijden stonden ze er met goed volleybal op een hoog niveau. We hebben  dit kampioenschap mede gehaald door de krachttraining van Wendy en haar bijdrage tijdens de trainingen en de  wedstrijden waar ze Anke of Iris verving. Ook Wim en  Dames 3  verdienen een bedankje voor hun bijdrage voor dit kampioenschap en dan vooral Lotte en Iris die regelmatig aansloten bij Dames 2. Om verder niemand te kort te doen gaat onze dank ook naar de andere speelsters die ons dit seizoen hebben geholpen om dit kampioenschap binnen te halen. Dames 2 bedanken ook onze supporters die ons in kwamen aanmoedigen. Het team kon een aantal mensen even in het zonnetje zetten. Maxine werd bedankt voor haar inzet voor het team. Henk werd bedankt voor het geven van training en coaching voor hem was gelijk het eind van het seizoen omdat hij voorlopig stopt met geven van volleybal  training. De kampioens shirts konden worden uitgedeeld, ook Lotte en Iris kregen hun verdiende shirt.
Ik wil dan Dames 2 bedanken voor dit seizoen al was het soms wat moeizaam toch heb ik een fantastisch seizoen gehad met dit team. Het is een team die elkaar steunt op wat voor manier dan ook en ook nog een gezellig team dat tot topprestaties in staat zijn. Veel succes volgend seizoen.