De dames van Flash speelden de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 22/23. Met goede wedstrijdvoorbereiding en een volle tribune begon de wedstrijd tegen VC Zwolle dames 3.
Coach Gerry Smit-de Vries begon de wedstrijd met spelverdeler Myrthe Schuurman, Marit van der Woude, Joanne Kooiker, Sabine van den Berg, Lisa Bollemaat, Mireille Huzen en Ingrid Baas. Flash begon de wedstrijd direct met een voorsprong. De passlijn stond goed opgesteld mede door libero Ingrid Baas, zodat spelverdeler Myrthe Schuurman de aanvallers goed kon bedienen. Ondanks veel service fouten van beide teams werd de set gewonnen door Flash met een stand van 25-18.
De tweede set maakte Flash minder fouten in de service en bleef goed spel spelen. Judith Boonen kwam nog in het veld voor Mireille Huzen. De set werd ruim gewonnen met 25-15.
In de derde set raakte Flash de focus een beetje kwijt en begon iets slordiger te spelen. Zwolle kwam hierdoor op een kleine voorsprong. Manon van Blanken kwam in het veld voor Joanne Kooiker. Door een goede servicedruk van Flash kwamen de dames terug in het spel en deze set werd ook weer gewonnen met 25-21.
Om geen puntenverlies te lijden moest Flash de vierde set ook winnend afsluiten. De dames bleven gefocust, maar Zwolle gaf het nog niet op. Iris Kooiker en Judith Boonen kwamen nog in het veld door middel van een dubbele wissel. Deze wissel werd ook weer terug gebracht om drie aanvallers aan het net te behouden. De set werd gewonnen met 25-22.
Na deze wedstrijd staat dames 1 met 9 punten op de eerste plek in de tweede divisie A. Volgende week speelt dames 1 om 12:00 in Veendam tegen Flash Veendam dames 1.