Zaterdag 8 oktober 2022 reisden de dames van Flash Nieuwleusen dames 1 af naar Veendam. Om 12 uur klonk het eerste fluitsignaal. En konden de dames van start gaan. Coach Gerry Smit- de Vries startte met de volgende opstelling: Myrthe Schuurman, Judith Boonen, Lisa Bollemaat, Sabine Schuurman, Manon van Blanken, Ingrid Baas, Marit van der Woude.

Flash Nieuwleusen startte sterk, de dames lieten mooi spel zien. De pass kwam goed aan waardoor spelverdeelster Myrthe Schuurman mooie setjes kon geven. De dames konden goed aanvallen. De dames liepen uit en wonnen de eerste set met 12-25.

In de tweede set werd er gestart met dezelfde opstelling.Nieuwleusen speelde iets slordiger, er ontstond een beetje chaos door eigen fouten. Hierdoor kon Flash Veendam goed meekomen, en gingen de dames gelijk op. Joanne Kooiker kwam in het veld voor Manon van Blanken. Door een goede serve serie van Sabine Schuurman en Myrthe Schuurman konden de dames van Flash Nieuwleusen de set binnen halen met 20-25.

In de derde set werd er gestart met een nieuwe spelverdeelster Iris Kooiker. De dames van Flash Nieuwleusen waren erg gedreven om deze set binnen te halen. Het spel ging weer gelijk op tot aan de tien punten. Toen wisten de dames van Flash Nieuwleusen uit te lopen. Judith Boonen had een erg sterke serve waardoor de dames van Veendam onder druk kwamen te staan. Joanne Kooiker en Marit van der Woude konden een goed block neerzetten. Hier werden mooie punten mee gescoord. De set werd binnen gehaald met 12-25.

De vierde en laatste set. De dames van Flash Nieuwleusen wilden heel graag 5 punten mee naar huis nemen. Dus daar gingen ze, vol goede moed het veld in. In het begin van de set ging het weer gelijk op. Mireille Huzen kwam in het veld voor Judith Boonen en Manon van Blanken werd terug gewisseld voor Joanne Kooiker. De dames moesten wat meer tactisch gaan spelen en er werd meer afgewisseld. Een keer een prikbal en dan een harde slag. De set werd gewonnen met 18-25.

5 punten in de pocket voor Flash Nieuwleusen dames 1! Aankomende week wordt er weer hard getraind. Zaterdag 15 oktober 2022 spelen de dames van Flash Nieuwleusen dames 1  thuis om 17:00 uur tegen vc Bolsward dames 1. Dit belooft een spannende pot te worden. U bent van harte welkom in de spil om de dames aan te moedigen!