Vrijdagavond aah lekker weekend, vrijdagavond lekker lui op de bank. Vrijdagavond worstelend om ergens op tijd te komen. Vrijdagavond whaa!! We moeten volleyballen. En hoe!! Fama D1 dat in de voorbereiding nog een maatje te groot was, werd nu met 0-4 aan de kant geschoven.

Flash kwam wel wat laat op gang in de 1e set. Enkele slordigheden en met veel service fouten moest Flash vol aan de bak om in de buurt van Fama te blijven. Maar onder aanvoering van libero Korien kwam Flash weer terug in de wedstrijd. Met een aantal goede aanvallen via midspeelster Sterre en tactisch geslagen ballen van Iris B. kon Flash deze set in haar voordeel beslissen (20-25).

De 2e set ging alle remmen los. Flash bleef maar druk houden op de verdediging van Fama. Spelverdeelster Eline kon de ballen lekker brengen bij haar aanvalsters; die konden naar hartenlust scoren. Daarnaast was er ook nog onze reddende engel Iris H: die serveerde 9 punten aaneen in de set. Geen vuiltje aan de lucht en de set is binnen (18-25). 3e set enkele wijzigingen. Diagonaal Nikki verliet het strijdtoneel en Sarina nam haar plaats over en daarvoor kwam Noa in het veld. Flash moest even wennen aan deze nieuwe situatie. Enkele passfoutjes en onzekerheden slopen erin . Maar gelukkig voor Flash had de tegenstander hier ook last van . Het bleef lang spannend in deze set. Maar een score van Noa en blok van Sterre wist Flash op nippertje de set in winst om te zetten (23-25).De winst was al binnen. Flash wou ook het laatste punt meenemen naar Nieuwleusen. Jasmijn nam het roer op spelverdeling over van Eline en Lotte kwam op midden Sterre vervangen. Flash had genoeg service druk om het Fama lastig te maken. Jasmijn kon de vele free ballen lekker bij haar aanvalsters brengen. Zij wisten hier wel raad mee. Met nog een klein dipje in deze set wist Flash het tij op tijd te keren. Met een goede service van Iris B en aanval van Sarina haalde Flash het laatste punt binnen. Een hele goede overwinning. Het kan dus op vrijdagavond!!

Dit geeft vertrouwen naar volgende week . Dan komt Smash Beilen op bezoek. Aanvang in De Spil 15.00 uur.