Na een reeks gewonnen wedstrijden, kwam Flash DS1 afgelopen zaterdag tegen de dames van vc Bolsward DS1 net te kort. Na een spannende strijd heeft Flash DS1 de wedstrijd helaas verloren met 2-3.

In de eerste set werd het meteen duidelijk dat het hard werken werd. We hadden tijd nodig om in ons spel te komen. De blokkering stond nog niet zoals het moest zijn en zelf maakte Flash de lange rally’s niet af. De hele set liep Flash achter de feiten aan en al snel ontstond er een flink gat van vijf punten. Tot aan het einde van de set. Myrthe Schuurman kwam met een sterke service reeks en de dames van vc Bolsward begonnen fouten te maken. Marit van der Woude knalde er een paar mooie ballen in en uiteindelijk hebben we de set toch weten te winnen met 25-22!

Met goede energie begon Flash aan de tweede set. Helaas liep Flash ook daar al vrij snel weer achter de feiten aan. De pass bleef hangen waardoor de aanvallers niet goed bedient konden worden. Het was chaotisch aan onze eigen kant en dat wisten we niet meer goed te maken. De tweede set hebben we verloren met 13-25.

De derde set moest anders en daarbij heeft Flash het spel aangepast. De druk moest komen te liggen bij de dames van vc Bolsward en daarvoor hebben we onze blokkering anders neergezet en onze service aangepast. Dit werkte en het werd steeds beter. We zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Helaas kwamen we nog net te kort en verloren we de derde set met 21-25.

Vierde set gingen we op dezelfde voet verder. Bolsward had duidelijk meer moeite met onze service en stonden onder druk. Met heel hard werken en blijven strijden, hebben we de vierde set weten te winnen met 25-20.

Voor het publiek een heerlijke wedstrijd. Het was wel duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren. Een spannende vijfde set waarbij we voor kwamen met 11-9. Nog maar een paar puntjes moesten we maken om de winst binnen te slepen. Helaas kwamen we op dat moment onder service druk te liggen en kregen we de pass niet onder controle en konden we de aanvallers niet goed bedienen. De dames van vc Bolsward trokken aan het langste eind en wonnen de set met 15-11.

Een mooie wedstrijd waarbij beide teams hard hebben gewerkt.