Na een sterke start van de competitie ontvingen de mannen van Flash Nieuwleusen afgelopen zaterdag Side Out H2 uit Slagharen om de vierde wedstrijd van dit seizoen af te werken. Vorig seizoen troffen de mannen van trainer Stefan Luchtenberg Side Out al in de beker en in de voorbereiding op dit seizoen werden de degens ook al gekruist, beiden resulterend in een nipte overwinning voor Flash. De teams zijn dus aan elkaar gewaagd (overigens zowel qua volleybalspel als wat betreft gezelligheid) en het beloofde dan ook een spannende pot te worden.

Dit werd meteen in de eerste set al duidelijk. Beide teams wisten elkaar in een sportieve sfeer goed onder druk te zetten en door goed side out spel van beiden zijden ging de set gelijk op. Halverwege de set wist Flash een klein gaatje te slaan en dit hielden ze tot het eind van de set vol, waardoor deze met 25-22 gewonnen werd. De tweede set begon op een gelijke wijze. Wederom ging het gelijk op, over en weer werden sterke rally’s gespeeld en ook nu zouden details het verschil moeten maken. Helaas wist Side Out in deze set een sterke service reeks neer te zetten waarmee ze een gat wisten te slaan met Flash. Ondanks dat Flash aan het eind van de set nog goed terug wist te komen was dit te laat om de set nog naar zich toe te trekken: deze ging met 23-25 verloren. In de derde set was de overtuiging bij Flash terug. Met goede servicedruk werd een gat geslagen en ondanks dat het daarna weer gelijk op ging werd het niet meer spannend: met 25-20 trok Flash hier weer aan het langste eind. De vierde set kon daarmee de beslissing en twee punten extra voor Flash brengen. De goede lijn van de derde set werd hierin doorgetrokken. Door een sterke pass en goede spelverdeling werden de verschillende aanvallers van Flash in stelling gebracht en die wisten hier, net als de rest van de wedstrijd, wel raad mee. Harde aanvallen werden afgewisseld met tactische ballen, waardoor Side Out zich gewonnen moest geven, met 25-21 ging ook deze set en daarmee de wedstrijd naar Flash.

Dit resulteerde weer in een knappe 3-1 overwinning voor Flash, waarmee ze hun ongeslagen status dit seizoen weten te behouden. Daarmee laat Flash duidelijk zien dat ze in de derde divisie thuis horen. A.s. zaterdag zijn de mannen een dagje vrij, de volgende wedstrijd is op zaterdag 29 oktober om 15:30 uur, wanneer ze in Assen aantreden tegen Sudosa Desto H3. Kijken of de heren de zegereeks voort kunnen zetten en hun koppositie weten te behouden!