Zaterdag 22 oktober moesten we naar het hoge noorden om het op te nemen tegen het Groningse Lycurgus. Door werkzaamheden moesten we om rijden hierdoor kwamen we later aan dan de bedoeling was. Nog wel ruim op tijd voor de wedstrijd, want we moesten nog ruim een half uur wachten voordat we het veld op konden.
In deze wedstrijd moesten we het doen zonder onze libero Korien en de geblesseerde speelsters Anne-Karlijn en Daphne. Irene Bijker van Dames 3 was bereid om ons te versterken, maar kon niet de hele wedstrijd erbijzijn i.v.m werk.
De training en coaching mag ik tijdelijk op mij nemen omdat Wim de komende 4 weken in Australië is.
De 1e set starten we met Eline, Noa, Iris H, Nikki, Iris B, Lotte en Irene als libero.
We begonnen nog redelijk en ging vanaf het begin nog gelijk op. De pass lag niet altijd even goed, waardoor we aanvallend geen vuist konden maken. Serverend konden we weinig druk uit oefenen. Lycurgus drukte door met hun sterke aanval waar wij geen vat op kregen. Ze liepen dan ook al snel uit naar een 25-17 setwinst.
De 2e set starten we beter de pass ging al wat beter waardoor Eline de buitenkant goed wist te bereiken. Nikki en Noa wisten hier wel raad mee en scoorden hun punten. De hele set liepen we een beetje achter de feiten aan en toch wisten we elke keer weer bij te komen. Blokkerend kregen we geen vat op hun aanvalsters waardoor we verdedigend veel werk moesten verzetten. De pass lag niet constant hierdoor kon onze midden maar weinig aangespeeld worden. We kwamen terug tot 23-23 Lycurgus pakte toch de set met 25-23.
De 3e set moest Irene weg, waardoor we zonder libero moesten spelen. We starten met Sarina op de diagonaal in plaats van Nikki en Sterre op de mid in plaats van Lotte. Ook in deze set hadden we moeite om de pass constant te houden, hierdoor nam Lycurgus al weer snel een paar punten voorsprong. We bleven wel knokken en wisten elke keer weer terug te komen. Jasmijn kwam voor Eline om het spelverdelen over te nemen. Ook in deze set wisten we te weinig te scoren over de mid.  We kwamen nog op voorsprong van 23-22 maar wisten ook deze set niet in winst om te zetten en verloren ook deze set met 25-23.
De 4e set starten we met Jasmijn, Sarina, Iris H, Nikki, Iris B en Sterre.
Deze set was een copy van de vorige sets we kwamen elke net te kort en kregen blokkerend geen grip. In deze set kwamen we bij vlagen er wel door maar speelden niet constant genoeg om het Lycurgus het vuur aan de schenen te leggen. We maakten zelf onnodige fouten en hadden ook in deze set geen serve druk. Lycurgus wist ook deze set met 25-20 naar zich toe te trekken.
Een onnodige 4-0 nederlaag we maakten het ons zelf te moeilijk. We hadden passend niet onze dag en blokkerend pakten we te weinig. Serverend konden we te weinig druk uit oefenen en teveel serve fouten. De komende 2 weken weten wat ons te doen staat.
De volgende wedstrijd is op 5 november en  komt de koploper op bezoek. Dat wordt een hele uitdaging om laten zien wat we in onze mars hebben.