Afgelopen zaterdag 5 november om 17.00 uur stond een top wedstrijd op het programma, de nummer 1 Flash Nieuwleusen Hs1 tegen de nummer 2 VVH Hs1 uit Harlingen.

Dat de heren uit Harlingen voor minimaal 3 punten naar Nieuwleusen kwamen dat was duidelijk vanaf moment 1. Set 1 was direct van hoog niveau en beide teams speelden op 110%. Deze set was zoals verwacht gelijkwaardig, maar door enkele serves series aan de kant van Harlingen liep Flash gedurende de set achter de feiten aan. Dit resulteerde in het feit dat Harlingen eerder bij de 25 punten was en daardoor ook de eerste set op hun naam kregen.

Flash Heren 1 heeft na 5 wedstrijden nog maar 2 sets verloren, dus deze 3e verloren set van het seizoen was even wennen maar het maakte nog meer strijdlust los bij de mannen. Zo werd set 2 en 3 met volle motivatie aangegaan en werden beide sets gewonnen door Flash met 26-24 en 25-20.

Set 4 was vanaf de kant van Nieuwleusen een slechte set. Er kon niet onder de serves druk uit gespeeld worden waardoor deze set binnen no time ging naar Harlingen met een stand van 13-25.

Voor een 5e set wordt er opnieuw getost en begon Flash aan serve, zodat er direct druk op Harlingen gezet kon worden. Helaas pakte dit niet helemaal goed uit, maar Flash was wel als eerste bij de 8. Bij 8 punten wordt er gewisseld van kant en is het in één streep door naar de 15 punten. Deze set was net als de rest van de wedstrijd, erg spannend en bij een setstand van 12-12 kwam Flash aan serve. Jeffrey Bisschop legt aan voor de serves aan de kant van Nieuwleusen, dit was gedurende de wedstrijd al een gouden wissel en zowaar ook in deze set. De mannen van Harlingen konden niet onder deze servesdruk uit spelen en zo werd de set (15-12) en dus de wedstrijd gewonnen door Flash heren 1.

Door deze goeie wedstrijd staat Flash heren 1 nog steeds ongeslagen bovenaan met maar liefst 6 punten los. Komende week staat er een uitwedstrijd naar Emmeloord op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 19 november om 17.00 uur in De Spil.