Zaterdag 12 november moesten we een uitwedstrijd spelen tegen Tjoba. Het onderlinge verschil was maar 1 punt. We wilden na 3 nederlagen weer eens punten pakken.  Afgelopen weken hebben de Dames 3 goed getraind maar dit was nog niet terug te zien de wedstrijden.  Daphne sloot voor eerst weer aan bij de selectie, voor Anne-Karlijn duurt dat helaas nog even.
De 1e set starten we met Eline, Sarina, Iris H, Nikki, Iris B, Lotte en Korien als libero. De start was niet goed Tjoba pakte het initiatief en nam een paar punten voorsprong. We kwamen nog wel terug in deze set maar wisten dit niet vast te houden. Daphne kwam serverend nog voor Nikki, maar aanvallend konden we geen vuist maken. Tjoba trok deze set eenvoudig met 25-16 naar zich toe.
De 2e set zou het anders moeten als we hier een goed resultaat wilden halen moesten we uit een ander vaatje tappen.
We starten met Jasmijn als spelverdeelster, we kregen wat meer grip op de wedstrijd en verdedigend stonden we beter. We kwamen aanvallend er beter door en wisten dit vast te houden. Met een sterk serverende Iris B namen we een voorsprong. Noa kwam voor Sarina in het veld. We moesten er hard voor werken om deze set over de streep te trekken. De winst was voor ons met 25-22.
De 3e set wilden we hier een goed vervolg aan geven. Serverend gingen we steeds beter spelen. We hadden moeite om aanvallend te scoren op de mid. De teams waren goed aan elkaar gewaagd en streden voor elk punt. Sterre kwam Iris H aflossen op de mid. Het noodlot sloeg toe bij Nikki die bij het blokkering verkeerd terecht kwam. Ze moest met een zeer pijnlijke enkel het veld verlaten er werd vervangen door Sarina. Na 5 minuten oponthoud moesten we bij de stand van 17-17 de draad weer oppakken. Het bleef gelijk opgaan maar Tjoba trok uiteindelijk de winst met 25-22 naar zich toe.
De 4e set lag de pass weer goed en hierdoor had Jasmijn de aanvalsters voor het uit kiezen. De mid aanval begon ook te lopen en Sterre wist de nodige punten binnen te slaan. Met een sterk spelende Korien stonden we verdedigend goed en hadden meer controle op de aanval van Tjoba. We liepen niet echt uit het verschil was niet groot. Ook nu weer met een sterk serverende Iris B wisten we 3 punten voorsprong te pakken. Blokkerend  pakten we nu ook onze punten en wisten deze set met 25-22  naar ons toe te trekken.
De 5e set zou de beslissing brengen. We bleven met dezelfde basis staan. We starten sterk, Jasmijn en Noa wisten hun sterke serve te scoren en we liepen uit naar een 8-1 voorsprong. Wissel van kant, maar ineens stond het 8-2. Tjoba had een punt cadeau gekregen van de teller en scheidsrechter. Het mocht de pret niet drukken we hielden goed controle op de wedstrijd. Blokkerend wisten we onze punten te scoren. Tjoba kwam nog terug tot 11-7 na een time-out wisten we de draad weer op te pakken. Sarina kon de wedstrijd uit serveren en wonnen deze set duidelijk met 15-7.
Een mooie 3-2 winst we moesten hiervoor diep gaan. Na een matige 1e set wisten de Dames de rug te rechten en als team te knokken om uiteindelijk een 3-2 verdiende winst mee naar huis te nemen. Dieptepunt is wel de blessure van Nikki, hopelijk is ze niet te lang uitgeschakeld en hersteld ze voorspoedig.
Dinsdag 15 november speelt Dames 2 om 19.30 uur een bekerwedstrijd in Ommen tegen Volco. Wim is dan weer terug uit Australië en zal de coaching weer op zich nemen.
Ik heb 4 weken Dames 2 mogen trainen/coachen tijdens de afwezigheid van Wim. Het resultaat was niet optimaal, maar ben blij dat we het winnend hebben kunnen afsluiten. Het waren 4 weken die snel voorbij waren, ik heb Dames 2 met veel plezier getraind en gecoacht. Het is een mooie groep om te trainen, Wim heeft met deze dames een groep waar nog veel rek inzit om door te groeien.
Dames 2 bedankt voor alles en het presentje dat ik heb gekregen.