Allereerst wil ik natuurlijk Henk van Lenthe bedanken, dat hij mijn taken de laatste 4 weken heeft overgenomen na mijn verblijf in Australië.

Nadat er vorige week net  werd gewonnen, dinsdag de bekerwedstrijd geheel onnodig werd verloren . Wist Flash NieuwleusenD2 vandaag wel af te rekenen tegen onbekende tegenstander Exstudiantes D1 (3-1)

Flash Nieuwleusen wist niet wat hen overkwam in de 1e set. Serverend ging het als een trein, passend liep het op rolletjes,blokkerend stond het als een huis ,spelverdeler met goede keuzes en aanvallend volop scorend. Exstudiantes stond erbij en keek ernaar. Binnen no-time stond er een 25 – 6 op het scorebord.

Dat niveau hielden we ook wel vast in de 2e set . Maar zoals wel vaker bij ervaren teams  komen deze  wat  later op gang. Zo ook Exstudiantes. Zij begonnen zich wat meer vast te bijten in het spel van Flash D2. Flash kwam zodoende wat moeilijker tot score en moest verdedigend meer werk verzetten. Maar dat was voor de sterk spelende Korien en Iris Blik geen probleem. Op eind met een goede service van Sterre en Noa kon het verschil gemaakt worden en konden we deze set net op tijd binnen slaan. (25-19) Dan komt altijd de beruchte  3e set om de hoek kijken. Flash en Exstudiantes waren aan elkaar gewaagd in deze set. Flash probeerde vanuit alle posities tot score te komen maar tegenstander haalde de meest ongelofelijke ballen van de vloer. Flash raakte hierdoor wel wat van slag, en viel aan het einde van deze set wat terug in het oude patroon. Enkele onnodige fouten slopen er weer in en  Exstudiantes liep er met de winst vandoor  in deze set.(20-25). In de 4e set deden beide teams opnieuw weinig voor elkaar onder. Zodoende ontspon er zich een leuke wedstrijd voor de neutrale kijker. Flash pakte eerst nog wel een redelijke voorsprong maar raakte dit later beetje knullig kwijt. Ook nog een merkwaardig punt werd er gemaakt . Door een goed blok van Lotte belandde de bal weer terug op het hoofd van de aanvalster. Deze bal belande geheel onverwacht weer terug en leverde een punt voor Exstudiantes op . Maar Lotte herstelde dit later geweldig. Met een goede service serie  van Daphne en  knallen van Noa trok Flash de winst naar zich toe en hoopt zo de weg terug naar boven weer gevonden te hebben. Volgende week weer een thuiswedstrijd dankomt Veracles D5 op bezoek . Aanvang 15.00 uur. In De Spil.

Wilt u opnieuw genieten of een keer de wedstrijden van dichtbij meemaken .U bent van harte uitgenodigd.