Flash Nieuwleusen DS2 won met 3-1 van Fama D1 . Het was zeker hard werken voor de dames uit Nieuwleusen. Maar het werd daarvoor ook met 4 punten beloond.

Flash startte uiterst geconcentreerd aan deze wedstrijd. Met Eline op spel, Sarina en Iris Blik op de buiten, Daphne op dia, Lotte en Iris H op de midden en  libero Korien die als ware stofzuiger fungeerde begon Flash aan deze set. Flash maakte het spel en sloeg op sommige momenten hard toe. Ook Fama liet meermaals van zich spreken . Flash had het lastig tegen hun  boomlange midden en sterke buiten speelster. Hierdoor moest Flash keihard werken om de punten bij elkaar te vergaren. Maar dat was vandaag geen probleem voor Flash. Het bleef super spannend in deze set. Jammer voor Fama dat een technische fout de doorslag in deze set moest geven(27-25). De 2e set was eigenlijk een kopie van de eerste. De twee teams deden niets voor elkaar onder. De service pass werd enkele malen flink op de proef gesteld . De sterk spelende  libero’s van beide teams haalden menig bal van de vloer. Ook de spelverdelers moesten veel moeite doen om de ballen bij de aanvallers te brengen. Flash wist nog het beste met de situatie om te gaan, maar maakte aan het eind toch enkele onnodige foutjes. Hierdoor wist Fama weer de aansluiting te vinden. Opnieuw werd het spannend tot het eind. Nu was het opnieuw  een technische fout, maar nu  aan Flash zijde wat de beslissing gaf.(26-28)

In de 3e set speelde Flash uitstekend. Serverend kon flash de tegenstander onder druk zetten. Fama kon daardoor aanvallend weinig uitrichten. Flash profiteerde daar optimaal van. Alle ballen werden rustig gebracht en kwamen zo sneller tot scoren. Flash kwam verder niet meer in de problemen. (25-15)

In de 4e set had Flash opnieuw  de touwtjes flink in de handen. Aanvallend was het prima en blokkerend was het ook op orde. Flash speelde rustig verder en bouwde een voorsprong van 7 punten op . Maar Flash vergooide toch nog aan het eind bijna de set en liet Fama terugkomen. Het liep op nippertje net goed af (25-23). Maar een goede overwinning. Flash heeft er als team hard voor gewerkt en dit heeft ook de nodige energie gekost. Het schept ook  een beetje lucht om bij de rode streep weg te blijven.

A.s. vrijdagavond wacht Flash Nieuwleusen een andere uitdaging. Dan gaan de dames op bezoek bij koploper Smash Beilen D1. We hebben weer een week om verder te bouwen en gaan kijken of we  Smash Beilen het vuur aan de schenen kunnen leggen . Aanvang in Beilen 21.00 uur.