Flash Nieuwleusen D2 reisde vrijdagavond af naar Beilen. Daar nam Flash het op tegen koploper Smash Beilen D1. Flash deed het uitstekend maar sloeg op eind niet toe. Smash won zodoende met 3-1.

Er had wat meer in gezeten dan één punt. Maar Flash kan trots zijn op vertoonde spel en dat het de koploper bijzonder lastig had gemaakt.

Flash had in de 1e set nog weinig te vertellen. Smash Beilen D1 was gewoon beter en speelde ook veel slimmer. Flash kwam er dan ook niet aan te pas (25 -11).

De 2e set kwam Flash veel beter uit de startblokken. Passend en verdedigend had het veel meer grip op het spel van Smash. Spellie Jasmijn, die overigens een prima wedstrijd neerzette, kon nu veel beter de aanvallers aan het werk zetten. Iris en Noa wisten enkele ballen keurig binnen te slaan. Flash Nieuwleusen en Smash Beilen maakten er ook een lange set van. Diverse rally’s moesten er aan te pas komen om de punten te verdelen. Het bleef dan ook lang gelijk op gaan. Flash wist op het eind een kleine voorsprong te pakken en gaf dit gelukkig niet meer uit handen en won deze set met minimaal verschil (23-25). In de 3e set waren beide teams wederom aan elkaar gewaagd. Opnieuw moest er hard gevochten worden voor elk punt. De hoofdblokkeerders Iris en Lotte moesten regelmatig de oversteek maken en deden dit verdienstelijk. Maar Flash liet het in de eindfase liggen en maakte enkele kleine foutjes, waardoor het niet tot aanvallen toe kwam. Smash profiteerde hier optimaal van en pakte de 3e set (25-19).

De 4e set was een ware thriller. Flash zal hier nog wel eens aan terug denken. Flash deed het uitstekend. De service verliep goed en verdedigend stond het ook prima. Smash kwam onder druk te staan en begon fouten te maken. Flash was onderweg om deze set naar zich toe te trekken om er zo een vijfde set uit te persen. Maar met wat pech en kleine foutjes liet het toch de set uit handen glippen. (25-23)

Helaas, er had wat meer in gezeten, maar Flash liet wel zien dat het ook tegen hoog geplaatste teams prima mee kan. Flash Nieuwleusen D2 is op de goede weg. Het kan met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet zien.

A.s. Zaterdag 4 Februari gaat Flash Nieuwleusen D2 het thuis opnemen tegen Lycurgus D3.

Aanvang in De Spil 15.00 uur .

Liefs Flash Nieuwleusen D2