Zaterdag 4 februari namen we het op tegen Lycurgus dames 1.

We kregen versterking van de mini van de week: Meike Bruijns!

De eerste set begon coach Gerry Smit- de Vries met deze zes speelsters: Manon Blanken, Sabine Schuurman, Iris Kooiker, Marit van der Woude, Dorien Wobben, Michelle van Leusen en libero Ingrid Baas. Lycurgus en Flash begonnen gelijk op, maar door teveel servicefouten aan de kant van Flash lukte het Lycurgus om uit te lopen. Iris Kooiker serveerde wel een aantal mooie ballen die weer wat punten voor Flash opleverde. Maar het lukte Lycurgus vaker om een rally af te maken en liepen ze verder uit. De set eindigt in een 25-14 overwinning voor Lycurgus.

De tweede set draaide het spel om, Flash begon beter te spelen. We hadden de service beter onder controle en de verdediging stond stevig. Hierdoor konden we meer power leveren aan het net! Door deze druk begon Lycurgus fouten te maken en hier profiteerde Flash van! Deze set eindigt in een 25-17 overwinning voor Flash Nieuwleusen.

Dit doorpakken naar set drie was de opdracht, maar direct leverde Lycurgus veel druk. Door deze druk vanuit de service, maar ook aan het net, had de verdediging van Flash het zwaar. Toch lukte het Flash aan het begin van de set nog wel een paar mooie punten mee te pakken. Helaas kon Flash dit niet volhouden en serveerde Lycurgus de set uit. Deze set eindigt in een 25-8 overwinning voor Lycurgus.

De vierde set moest Flash gaan knallen om er nog een vijfde set uit te halen. De set ging gelijk op en iedereen sprokkelde puntjes bij elkaar. Zo vochten we door naar het einde van de set en het werd nog erg spannend. Helaas trok Lycurgus aan het langste eind en won de laatste set 26-24.

Volgende week reizen we af naar Groningen om het op te nemen tegen Donitas dames 3. Zij staan onder ons in de stand, dus ook dit beloofd een leuk potje volleybal te worden!

Met sportieve groetjes,

Dames 1