Zaterdag 18 februari moesten we thuis spelen tegen de koploper Olhaco uit Hoogeveen. Hierin zit speelsters die op divisie niveau hebben gespeeld. Dit werd een lastige opgave om een setje van koploper af te pakken. Dames 4 de nummer laatst gaan er wel voor om er alles uit halen. Wolter zit ziek thuis, na de vraag van TC heb ik deze week de training en coaching op mij genomen.
We starten de 1e set met Marit, Manouk, Nadia, Maaike, Lieke, Lynn en Maxime als libero. We begonnen de set nog wat onzeker en Olhaco nam al snel een paar punten voorsprong. We lieten ons niet in de war brengen en knokten ons terug in de wedstrijd. De pass werd goed verzorgd en Manouk wist de aanvalsters goed te bereiken en Nadia en Lynn wisten hier wel raad mee en wisten aanvallend te scoren. De servedruk was goed waardoor Olhaco af en toe moeite had om de pass goed te blijven verzorgen. Olhaco liet zich niet echt van de wijs brengen en speelde taktisch een sterke set en we hadden daar niet echt een antwoord op. Olhaco wist deze set met 25-19 te winnen.
De 2e set starten we met dezelfde basis. Begin van de set ging het gelijk op en wisten ook onze punten te pakken. We lieten ons van de beste kant zien en knokten voor elke bal. In loop van de set kregen we steeds meer moeite om de pass goed te blijven verzorgen. We konden hierdoor aanvallend niet echte potten breken. Met Marcia voor Lynn en Melissa voor Maaike probeerden we het spel weer op te pakken. We kregen niet echt vat op Olhaco en verloren deze set met 25-16.
De 3e set starten we met Melissa, Jodie, Nadia, Maaike, Isa, Marcia en Maxime als libero. Ook in deze kregen konden we in het begin nog wel wat mee te komen. De servedruk van Olhaco nam toe en we hadden wel wat moeite om die goed te blijven verzorgen. We bleven wel knokken en soms werden er nog bijna onmogelijke ballen gehaald. Maaike wist op de mid nog paar mooie punten te scoren. Uiteindelijk kwamen we toch te kort en verloren met 25-14.
De 4e set starten we met Marit voor Maaike en Lynn voor Nadia. We liepen al snel tegen een achterstand aan en wisten aanvallend niet echt meer punten te maken. We hadden ook vooral moeite om de omloopballen van Olhaco te verdedigen. Er waren soms lange rally’s waarin we ons van de beste kant lieten zien. Met Manouk voor Jodie en Lieke voor Isa bleven we wel gaan voor de punten, maar we kwamen duidelijk tekort Olhaco. De laatste set werd ook een prooi voor Olhaco met 25-12.
Een 4-0 nederlaag, we hadden stilletjes gehoopt nog een setje mee te pakken, maar dat lukte helaas niet. We hebben wel als team gevochten voor elk punt met soms lange rally’s en ook mooie aanvallen en verdedigende acties. Het was helaas niet genoeg tegen dit ervaren team. Ik heb met veel plezier deze week de training/coaching verzorgd.  Dames 4 is een mooi team en er kan nog veel uit deze groep gehaald worden.