De heren van flash Nieuwleusen heren 1 speelden afgelopen week maar liefst 2 thuiswedstrijden. De eerste wedstrijd was meteen al niet mals. Het ging donderdag namelijk om een plek in de halve finale van de beker. Met het warmlopen waren de heren verbaast dat er zo veel studenten op de been te krijgen waren op een donderdag avond. De mannen van Kroton waren met maar liefst 15 man waarvan 12 spelers. Dit bleek echter geen probleem voor flash want de eerste 2 sets werden zeer overtuigend gewonnen met een 25-13 en 25-12. Toch nam Kroton hier genoeg momentum uit mee waardoor de 3e set een spannende werd. Maar flash raakte niet in paniek en namen op 20-20 de overhand en wisten de set te winnen met 25-21. Hierdoor werd de eerste overwinning van de week al na iets meer dan een uur geboekt en konden de mannen uitkijken naar zaterdag. Zaterdag werd er gespeeld tegen vovem’90 een altijd gebrande tegenstander die op dit moment ook 2e staan in de competitie. De wedstrijd begon wederom erg strak en gretig van de kant van flash. Hierdoor wisten ze de set binnen te halen met 25-19. Dit beeld zou de hele wedstrijd vrijwel gelijk blijven. Het was namelijk van beide kanten een strakke wedstrijd waarbij flash ook nog eens met 7 man was. Dit bleek echter geen grote factor want de heren trokken de kar voort in de 2e en 3e set die gewonnen werden met 25-20 en 25-19. De buit was dus wederom al binnen op de volgens onbekende bronnen potentiële titelkandidaat, maar de heren wouden meer. Helaas gebeurde het tegenovergestelde. De mannen liepen vanaf het begin van de set achter de feiten aan. Ze konden nog een paar keer gelijk komen, maar uiteindelijk trok Vovem’90 aan het langste eind en won de set met 21-25. Hierdoor namen ze toch nog 1 puntje mee naar Emmeloord voor de moeite.

Na deze prestaties staan de heren dus nog steeds bovenaan in de competitie. Ook zullen ze gaan strijden om een plek in de finale. Deze wedstrijd zal een beladen wedstrijd worden omdat deze gespeeld wordt in Dedemsvaart. Tegen Dedemsvaart werden wisselende resultaten behaald waarbij beide ploegen van elkaar wonnen met 3-1. De wedstrijd zal waarschijnlijk gespeeld worden op donderdag 30 maar in Dedemsvaart. We hopen dat er veel enthousiast publiek mee zal reizen. Om de mannen de finale in te schreeuwen. Houd voor meer informatie de socials van flash in de gaten.

Volgende week mogen de heren op vrijdagavond naar HeVoC ’89 in herenveen. Hierbij zal een livestream aanwezig zijn zodat toch iedereen de wedstrijd kan volgen.

Groeten heren 1!