Na een korte rust periode van 3 weken mochten de heren van flash aantreden tegen het altijd lastige DIOS heren 1 uit Oldemarkt.

Maar voor dat deze wedstrijd plaatsvond hebben de heren een weekend in Düsseldorf vertoeft om aan wat teambuilding te doen. Hier hebben ze meerdere gezellige activiteiten gedaan zoals een pub quiz, golfen en het bijwonen van een voetbalwedstrijd. Dit was voor de meeste mannen een slopend weekend en hier moest dus even van hersteld worden, maar hier was geen tijd voor. De heren moesten dinsdag namelijk alweer trainen om klaar te zijn voor DIOS heren 1.

Afgelopen vrijdag was het dus zover. De vorige wedstrijd tegen DIOS werd moeizaam gewonnen met een knappe 3-2 overwinning voor Flash. Ze hadden zich dus voorbereid op wederom een spannende pot. Dit bleek later in de realiteit iets anders te liggen. Vanaf set 1 wisten de mannen wat ze moesten doen, namelijk winnen om de druk terug te brengen bij de grote concurrent DAC Dedemsvaart. Set 1 begonnen de heren sterk. Er werden weinig fouten gemaakt en een aantal goede service series zorgde ervoor dat de eerste set gewonnen werd met 20-25. Dit beeld trokken de mannen keurig door in set 2 en ook deze werd gewonnen met 20-25. Toen set 3 begon wisten de heren dat deze voor 2 punten was en als deze gewonnen werd de overwinning binnen was. Set 3 liep in het begin redelijk gelijk op, maar Flash wist de set te winnen met 21-25. 4 punten waren dus al veilig, maar de mannen wouden meer. Toen set 4 begon liepen de heren de gehele set gelijk met DIOS. Hierdoor werd dit een spannende set die zoals het leek zou eindigen in een winst voor DIOS, maar de heren vochten voor elke bal. DIOS kwam als eerste op set point met een stand van 24-19. De heren van Flash mochten gaan serveren en deden dit onder leiding van Stefan Groen die knap serveerde tot een stand van 24-24.

Toen begon het over en weer spel waarbij beide teams elkaar wisten af te houden van set winst. Uiteindelijk trokken zoals vaker dit seizoen de heren van Flash aan het langste eind en wisten de set te winnen met 27-29. 5 punten gingen mee terug naar Nieuwleusen en de druk op DAC werd opgevoerd.

Door een 4-0 overwinning van DAC op zaterdag 18 maart blijft het gat tussen de teams 10 punten. Echter speelt DAC op zaterdag 25 maart om half 4 in Assen. Mochten zij hier 1 punt laten liggen dan moeten de mannen van Flash 4-0 winnen om het kampioenschap binnen te halen. Kortom een belangrijke wedstrijd die u niet wilt missen!

Een wedstrijd die u ook niet wilt missen is de halve finale van de beker. Deze wordt gespeeld op donderdag 30 maart om 21.00 uur in de Citadel in Dedemsvaart tegen DAC. Dit zal een kraker van een wedstrijd worden dus zorg dat u erbij bent!!

 

Groeten Heren 1!