Zaterdag 25 maart was het zo ver. Het eerst moment voor Flash heren 1 om kampioen te worden. Al een aantal wedstrijden geleden was het niet meer de vraag òf de heren kampioen werden, maar wanneer dit zou gebeuren.

Nadat de heren vrijdag 17 maart 4-0 wisten te winnen in Oldemarkt mocht concurrent DAC Dedemsvaart geen punten meer laten liggen. DAC speelde zaterdag om 15.30 in Assen,dus wisten de heren van Flash voor hun eigen wedstrijd al dat DAC 3 punten had laten liggen.

Dat de heren van Flash dit wisten was duidelijk te zien in de eerste set die heel sterk gewonnen werd met 25-15. Hierbij liepen de heren vrijwel moeiteloos over IJsselmuiden heen.

Flash wilde dit beeld graag doortrekken in set 2, maar dit pakte toch iets anders uit. Set 2 begon stroef en de mannen keken al snel tegen een achterstand aan die eigenlijk de hele set gelijk bleef. Hierdoor verloren de heren set 2 met 19-25.

Set 3 en 4 moesten dus gewonnen worden, maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan. De gehele 3e set liep vrijwel gelijk op, maar doordat Flash boven de 20 punten net iets extra’s kon leveren wonnen ze de 3e set met een knappe 25-21.

Set 4 had hetzelfde beeld als set 3. Het liep constant gelijk op, maar wel had Flash hierbij steeds 1 puntje voorsprong. Op 20-20 begon de spanning te stijgen. Flash nam wederom boven de 20 de overhand. Het publiek ging erachter staan en trok de heren over de streep. De heren wisten de set te winnen met 25-23.

Voor de 2e keer op rij wisten de mannen van Flash het kampioenschap binnen te halen en het feest kon gevierd worden. Vlak na de wedstrijd
vond er een kleine huldiging plaats waarbij de heren toegesproken werden door de voorzitter. Op zaterdag 20 mei vindt de grote huldiging plaats met een rondrit door het dorp. Met nog 2 wedstrijden te gaan kunnen ze zich voor gaan bereiden op het volgende seizoen.

Wel nodigen we u uit voor de laatste wedstrijd van het seizoen die gespeeld zal worden op zaterdag 15 april. Ondanks dat de heren al kampioen zijn is support nog steeds van harte welkom.

Echter moet vanaf maandag de focus weer vol aan staan, want op donderdag 30 maart wordt om 21.00 uur de halve finale van de beker gespeeld in de Citadel in Dedemsvaart. Hierbij is alle support welkom en we hopen dus dat u allemaal aanwezig bent. Dit zal een kraker van een wedstrijd worden dus zorg dat u erbij bent!!

Groeten heren 1!