Donderdag 30 maart stond misschien wel dé wedstrijd van het jaar op het programma. De heren van Flash troffen in de halve finale van de beker de welbekende mannen van DACDedemsvaart. De eerste keer dat beide teams elkaar ontmoetten was vorig seizoen in de beker. Dit seizoen zijn de teams inclusief voorbereiding elkaar drie keer tegengekomen. Hierbij won Flash twee van de wedstrijden. Na de laatste keer thuis verloren te hebben waren de mannen van Flash gebrand om te winnen. Ook is Flash op zaterdag 25 maart kampioen geworden nadat DAC punten had laten liggen in Assen. Om het seizoen voor Dedemsvaart nog te redden moesten ze dus hoop houden op de beker.

De eerste set begon voor Flash wederom voorbarig. De heren wisten dat ze met gezonde spanning goed konden omgaan en dit was te zien in de eerste set. Flash begon de set met een goede service serie waardoor er marge werd opgebouwd die later in de set van pas kwam. Aan het einde van de set kwam DAC aardig terug en maakte het de mannen knap lastig. Ondanks het goede begin van Flash wisten ze de set maar net over de streep te trekken met 25-27.

Set twee begon precies andersom. DAC wist een goede service serie neer te zetten waar door zij dit keer de marge opbouwden. Vrijwel de gehele set liep Flash achter de feiten aan. Ondanks een aantal goede punten zat het blok van DAC vrijwel helemaal dicht en kwamen ze er niet door. Het publiek ging er nog een keer goed achter staan en DAC wist de set te winnen met 25-19.

De hoop en moed was dus weer aanwezig bij DAC en hierdoor begonnen ze vol goede moed aan set nummer drie. Deze keer liep het de gehele set gelijk op. Aan beide kanten werd er hoog niveau volleybal neergelegd en hierdoor werden er weinig fouten gemaakt. Toen DAC mocht serveren konden de heren van Flash de pass net niet lekker brengen. Hierdoor ging ook de 3e set verloren met 25-21.

Uiteraard hadden de heren de moed nog niet opgegeven. Dit omdat ze wisten waartoe ze in staat waren tegen goede tegenstanders. De moed en het geloof op een 5 setter was er en dit resulteerde erin dat de trein van Flash over DAC heen reed. Door een service serie van 9 punten van Jaël en een kill-blok serie van 6 van Mathijs werd het een ware show. Het meegekomen publiek kreeg waar voor hun geld en lieten dit duidelijk merken. Toen het halverwege de set 5-15 stond kon het breek punt van DAC niet uitblijven zo bleek later. Deze wereld set ging werd daarom ook gewonnen met 10-25.

2-2 dat was de huidige stand, maar omdat Flash de 4e set had gewonnen namen de heren al die enthousiasme en al het momentum mee in set 5. DAC mocht door een tactische keuze van aanvoerder Stefan als eerste serveren. Dit werd een direct punt voor Flash en hierdoor mocht wederom Jaël serveren. DAC was gebroken en kwam er haast niet meer door. Het blok zat nog steeds potdicht en hierdoor liep Flash weer uit. DAC bood aan het einde van set 5 nog een klein beetje tegenstand, maar dit mocht niet baten. De set werd gewonnen met 7-15 en hiermee ook de wedstrijd.

Door deze ongelofelijke prestaties van Flash hebben de heren zich in de finale weten te spelen. De finale zal plaatsvinden op zaterdag 22 april. We willen alle meegereisde supporters ontzettend bedanken voor deze mooie avond. We hopen en gaan ervan uit dat u er 22 april allemaal weer bij bent. Meer informatie over tijd en locatie zullen wij zodra bekent met u delen.

Groeten heren 1!