De heren van Flash Nieuwleusen mochten op zaterdag 16 september voor het eerst dit seizoen aantreden in de beker. Waar de heren vorig jaar de finale wisten te behalen speelden ze nu voor de landelijke beker. Hierin trof het in Emmeloord Set-up IJsselmuiden, VC Zwolle en Vovem’90. De heren waren dus gebrand om de wedstrijd tegen vovem’90 te winnen om zo toch nog revanche te kunnen nemen. De dag begon goed met een zeer nette wedstrijd tegen set-up IJsselmuiden. Deze wedstrijd werd nipt verloren met 2-1, maar de heren mochten zeker niet ontevreden zijn.

Hierna volgde de wedstrijd tegen Vovem’90 dit was de wedstrijd die de heren moesten en zouden winnen. De wedstrijd begon goed vanaf de kant van Flash en hierdoor wisten ze de eerste set te pakken. in set 2 liet Vovem nog even zien waarom deze heren de finale hadden gewonnen en wonnen set 2. Het werd dus een 3 setter. In de derde set liet Flash andermaal zien het meest fit te zijn van iedereen en won de wedstrijd met 2-1. De laatste wedstrijd was tegen VC Zwolle, maar nadat de heren al zes sets in de benen hadden was bij de meeste de tank in deze wedstrijd wel leeg en daarom werd deze ook verloren met 0-2. Echter mogen de heren zeker niet klagen na wat ze hebben laten zien tegen eerste divisie ploegen.

Op zaterdag 23 september mochten de mannen voor het eerst aantreden in de tweede divisie. Dit was uiteraard een memorabel moment omdat de mannen 2 seizoenen achter elkaar zijn gepromoveerd en nu dus voor het eerst in de tweede divisie mochten spelen. De wedstrijd die op het programma stond was tegen Olhaco heren 2. Deze mannen spelen al een aantal jaar in de tweede divisie en zijn hierin een vaste waarde. Wat de mannen konden verwachten wisten ze niet. Wat ze wel wisten is dat de voorbereiding van Flash goed was en dat ze hier veel vertrouwen uit hebben getankt.

De wedstrijd begon goed voor Flash doordat de mannen een aantal goede service series neerlegden. Hierdoor konden ze steeds één of twee puntjes voor Olhaco blijven en trokken de mannen zo set 1 naar zich toe.

Set twee begon wat rommelig vanaf Flash en hierdoor liepen ze steeds één puntje achter Olhaco aan. Maar de heren lieten zich niet op de kop zitten en vochten door. Door een sterke service serie kwamen de heren weer op een comfortabele voorsprong en trokken zo set 2 naar zich toe.

Set drie was er niet een van het echte mannenvolleybal. Deze set werd er van beide kanten vrijwel alleen maar geprikt. Dit leverde tot een bepaalde hoogte genoeg op, maar Olhaco kwam dichter bij. Hierdoor maakten de mannen de keuze om de trekker maar weer eens over te halen en de derde set volle bak af te sluiten. Hierdoor wonnen de heren ook set 3.

De winst was binnen, maar na 3 gewonnen sets is er maar een ding wat beter is en dat is 4 gewonnen sets. De mannen waren dus gebrand om die 4e set de pakken en lieten dit merken. Deze set was gelukkig wel weer volgens de standaard en zo wonnen de mannen de wedstrijd met een knappe 0-4.

Na deze wedstijd mogen de heren op 30 september voor het eerst dit seizoen de weide in de spil betreden. we hopen u allemaal om 19.00 uur in de spil op de tribune te zien voor een mooie pot volleybal.

 

Groeten, heren 1!