Eerste thuisdag, eerste vierpunter
Het schijnt traditie te zijn in Nieuwleusen, dat een aanvangstijdstip alleen geldt voor de eerst geplande wedstrijden. Daarna loopt het hele programma gewoon uit. Dus om 17 uur beginnen kwam er niet van, dat werd even wat later….
Thuis tegen VC Bolsward. Een soort van angstgegner, want van dit team kon niemand zich herinneren dat we er al eens van hadden gewonnen. Vorig jaar ook hoog geëindigd, dus voor ons na in wedstrijd #1 al tegen een titelkandidaat te hebben gespeeld, nu weer een mogelijke outsider voor de titel.
We beginnen goed aan de wedstrijd. Serverend zetten we de Friezinnen onder druk en kunnen na 8-8 een punt of drie uitlopen. Die drukvolle manier van spelen houden we niet consequent vast, en na 20-13 zien we VC Bolsward bijna weer terugkomen 22-18. Door goed in de afspraken te blijven spelen, en servicedruk te houden, kunnen we blokkerend een paar mooie punten maken en de set naar ons toe trekken: 25-19 (1:0).
In set 2 eerst hetzelfde beeld. Tot 12-8 zijn wij bepalend maar worden mooi uitgespeelde punten en voorsprong zelf weer slordig weggeven: 13-13. De set wordt spannend, als we bij de 21-20 nog steeds geen afstand hebben genomen. In een spannende eindfase weten Dorien en Michelle de sideout steeds consequent te scoren en met 25-22 ook set 2 binnen te harken (2:0).
Set 3 beginnen we sterk met een 5-1 voorsprong. Dan volgt een fase met veel fouten aan onze kant. VC Bolsward speelt geduldig en straft onze mindere fase dan ook keer op keer af. Op 12-12 komen ze er op en er over: 16-22. Na een t.o. en een paar wissels komt het vuur er weerzin en knokken we ons nog terug in de set: 21-23. Maar ook VC Bolsward kan een set uitspelen en op 22-25 staat het 1:2 in sets.
Set vier kent een grillig verloop. Eerst lopen de gasten uit naar 1-5. Dan komt Manon aan serve en die geeft pas weer af op een 10-6 voorsprong. Dan lijken we door te kunnen drukken, maar op 12-12 staat het weer gelijk. Een dubbele wissel aan onze kant, moet voor stabiliteit zorgen. Dat lijkt te werken en we komen op 16-12. Een t.o. Van de gasten lijkt te werken. Op 17-16 kan het beide kanten op. Dan volgen een paar lange rally’s, waarbij Judith zich laat gelden en een paar belangrijke ballen scoort. Op 21-19 is het nog spannend. Lisa komt er in voor de service en dat doet ze met verve. Ze brengt ons met drukvolle services in scoringsposities en eerst zet Myrthe Joanne vrij door het midden en het punt er op dendert Marit de 23-19 er in.
VC Bolsward komt nog weer terug met een halve ace en een blokpunt: 23-21. T.o. voor ons, even lucht en water. Hoe gaan we het uitspelen? Myrthe en Joanne blokkeren de 24-21 naar de vloer en Joanne mag de set vervolgens uitserveren: 25-21 (3:1).
“Een mooie overwinning in onze eerste thuiswedstrijd. Met een moeilijk programma in het begin van de competitie ben ik blij met deze start. Nu kunnen we verder bouwen aan ons spel met vijf mooie punten in de tas”, is dan ook de conclusie van de nieuwe Flash-coach Gerjan Heerkes.
Komend weekend is Flash vrij en de week er op verwachten we Veracles in de Spil in Nieuwleusen. Aanvang 19:00 uur (op papier)…..