De heren van Flash Nieuwleusen mochten op vrijdag 6 oktober voor het eerst dit seizoen aantreden op een vrijdag avond. De heren hadden er op voorhand een hard hoofd in, omdat er binnen de selectie een aantal blessures in omloop zijn. Door die blessures mochten enkele jongens van de belofte uittreden. Hierdoor was de gemiddelde leeftijd van de mannen op de vrijdag slechts 21,6 jaar.

De eerste set begon geweldig voor de mannen. Er werd een ongelofelijke service serie neergelegd door zowel Jaël als Jesse. Hierdoor kwamen de mannen knap voor met 0-10. De mannen konden een aantal leuke dingen proberen, omdat ze zo ver voorstonden. Zo sloeg Stan een knappe bal op 4 binnen de lijnen en wist ook Mathijs de bal steeds dichter bij de 3 meter lijn te krijgen. Door dit machtsvertoon konden de heren deze eerste set met volle overtuiging naar zich toe trekken. Door hetzelfde machtsvertoon kregen sommige heren het iets te hoog in hun bol, zo serveerde Mathijs een bal onder het net door, wat de heren sowieso het eerste rondje bier opleverde. Deze set werd gewonnen met maarliefst 14-25.

Set 2 begon wat rommelig voor Flash dit kwam onder andere omdat de mannen nu de service series tegen kregen. Door deze service series kon Ritola eindelijk volleyballen zoals ze bedacht hadden tegen Flash. Voor het eerst in de wedstrijd sloegen de mannen van Ritola een aantal ballen via het blok binnen. Wel kwamen de mannen erachter dat het met 7 man toch iets lastiger is om iedere rotatie goed te hebben staan. Hierdoor konden de heren van Ritola set 2 naar zich toetrekken met 25-15.

In de derde set waren de heren van Flash uiteraard weer gebrand om te winnen. Deze set begon vrijwel hetzelfde als set 2. Flash maakte een paar onnodige fouten, waardoor ze al snel 1 of 2 puntjes achter de mannen van Ritola aan liepen. Dit mocht echter de pret niet drukken, want de heren hadden de eerste set al gewonnen. Ondanks een aantal sterke service series van Stan Vriens ging set 3 ging dus naar Ritola met een magere 25-19.

Set 4 moest dus gewonnen worden door Flash om er nog een 5e set uit te kunnen halen. Daarom zette de mannen alles op alles om deze set te winnen. Er werden vanuit Flash door heren als Jeffrey en Swen eindelijk weer een aantal goede service series neergelegd. Door deze series konden de mannen iedere keer 1 of 2 puntjes aan de goede kant van de streep blijven. Ze vochten zich erdoorheen en wonnen zo de set met 22-25.

Het werd dus een 5 setter. In deze 5e set begon Flash iets minder sterk dan gehoopt. Ze kwamen een aantal puntjes achter te staan, maar wisten dit snel om te buigen in een voorsprong.Eigenlijk lukte alles bij Flash en zo konden de mannen nog meer plezier maken dan dat ze al hadden. Ook set 5 werd dus gewonnen met 11-15.

De heren wonnen hun tweede wedstrijd in de 2e divisie. Dit maakt dat ze keurig in de middenmoot in de 2e divisie staan. De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Animo’68. Uiteraard hopen wij u allemaal om 17.00 uur op de tribune te zien.