Voor het heren van Flash Nieuwleusen was het weer zover. Er mocht gevolleybald worden na een weekend rust. Aan deze wedstrijd zat echter één nadeel, namelijk: de wedstrijd vond plaats op een vrijdagavond in het altijd mooie Haren. De heren van Flash Nieuwleusen zijn er dit seizoen achter gekomen dat, anders dan vorig seizoen, het vlaggenschip nu wel presteert op een vrijdagavond.

De wedstrijd tegen Stentor was op papier een hele interessante wedstrijd. Het ging tussen de huidige koploper/regerend kampioen en de promovendus. De wedstrijd werd nog interessanter toen Flash er achter kwam dat het in de hal net zo koud was als buiten. De mannen van Stentor zijn vorig jaar kampioen geworden in de 2e divisie en hebben hierna promotie geweigerd. Zoals onze aanvoerder ooit zei “op papier word niet gespeeld” en dus was Flash gebrand om hier een aantal punten te komen stelen.

De eerste set begon wat rommelig door beide ploegen. Er werd door Stentor veel service druk neergelegd, waardoor Flash moeite had om de pass onder controle te krijgen. Hierdoor werd er in de eerste set ook niet echt aangevallen door Nieuwleusen. Wel wist de net overgevlogen midden uit Zweden een snoei hard kil block neer te zetten wat de sfeer binnen de ploeg goed hield. De set ging helaas wel verloren voor Flash met 25-15.

Het leek dus af te stevenen op een hele koude en zware avond. Dit weerhield Flash er niet van om de tweede set volle bak terug te vechten. Dit werd meer dan duidelijk toen de heren van Flash het veld in stapte en meteen brutaal de leiding pakte in de set. Waar de mannen in de eerste set weinig te vertellen hadden, waren de rollen nu omgekeerd. Flash wist sterke service series neer te zetten waardoor de pass bij Stentor maar niet kwam. In deze set viel er aan de kant van Flash geen bal direct op de grond. Zo ging tegen alle verwachtingen in de tweede set naar Flash met 22-25.

Doordat de tweede set gewonnen werd, kregen de heren van Flash een enorme boost. Iedereen aan Flash kant was stuk voor stuk enorm gretig om alle ballen van de vloer te houden. De derde set begon nog sterker dan tweede. De service druk was hoog en passers aan de overkant werden zwakker. Hierdoor werden er meerder aces geserveerd en werd het aan Stentor kant stiller en stiller. Flash nam het heft in eigen handen en nam de voorsprong met maar liefst 12-20. Normaal gesproken weet u dat het vlaggenschip boven de twintig alles raakt. Helaas was het deze wedstrijd anders. Maar door het uitblinken van één van onze jeugdspelers wisten we de service terug te winnen en alsnog de set over de streep te trekken, het werd 23-25.

In de vierde set moest Stentor iets anders gaan doen. Dit probeerde Stentor te doen door een aantal (bijna vastgevroren aan de bank) wissels door te voeren, maar tevergeefs. Flash wist dat de libero aan de andere kant het lastig had om de pass onder controle te krijgen. Hierdoor werd hij dus veelvoudig opgezocht door Flash met de serve. Door dit te doen met daarbij de gretigheid, zorgde ervoor dat het wederom een hele sterke set werd voor Flash. De wissels van Stentor waren gedurende de vierde set bijna ontdooid, maar het was niet genoeg voor Stentor. Flash wist ook de vierde set naar zich toe te trekken met 25-27.

Wie had dat gedacht, 4 punten stelen in Haren tegen de koploper en regerend kampioen. De mannen van Stentor in ieder geval niet. Zij gaven na afloop aan het met 50 procent ook wel te kunnen redden tegen Flash, niets was minder waar.

Op zaterdag 4 november spelen de heren van Flash om 19.00 uur tegen Lycurgus heren 2. We hopen u allemaal op de tribune te zien.

Groeten heren 1!